Майонез – найпопулярніший соус української домашньої кухні. Без нього неможливо уявити, зокрема, салати, закуски, намазки на хліб. Попереду зимові свята, і сьогодні у нашій традиційній рубриці “Рецепт дня” пропонуємо вам інструкцію, як приготувати майонез без яєць. Такий соус однозначно буде кориснішим, ніж магазинний. До того ж рецепт стане у пригоді тим, хто не споживає яйця через дієту, хворобу або ж дотримується суворого посту.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин

Інгредієнти
- Авокадо – 150 грамів (слід обирати м’який)
- Сік лайма або лимона 1 ч. л
- Гірчиця 0,5 ч. л
- Оливкова олія 2 ст. л
- Щіпка солі
Спосіб приготування

- Авокадо помістіть в блендер, додайте чайну ложку соку лайма або лимона, гірчицю і оливкову олію, а також дрібку солі.
- Перебийте все блендером до однорідного стану.
Ось і все – майонез без яєць готовий! Соус можна використовувати для заправки салатів. А також просто намазувати на хліб.

Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Тарталетки «Сонечко»
Читайте також новини України: Надія є, але вона згасає: військового з Дніпропетровщини на росії засудили до 23 років тюрми





