В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Аджика негостра».
Частіше рецепти цієї страви передбачають гострий перець, часник, нерідко — хрін. На відміну від неї, аджика негостра має м’яки та лагідний смак. Її можна їсти як соус або використовувати як інгредієнт для приготування інших смачних страв. Для неї потрібно менше спецій і часнику, а от гострого перцю взагалі не потрібно.
Щоб негостра аджика була насиченою, треба вибирати ароматні помідори та солодкий перець, балансувати цукром, сіллю й оцтом. Вийде по-новому, але дуже смачно.
«Аджика негостра» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Томати – 2 кг
- Перець червоний солодкий – 1 кг
- Цибуля жовтра ріпчаста – 400 г
- Морква – 600 г
- Часник, головка – 1 шт.
- Зелень – 40 г
- Сіль – 40 г
- Цукор – 100 г
- Оцет 9% – 50 мл
- Олія соншникова рафінована – 150 мл
Спосіб приготування
1. Овочі й зелень ретельно помий.
Помідори наріж скибочками, перець почисть від серцевин і поріж його шматочками.
Цибулю і зубчики часнику почисть від лушпиння.
Моркву почисть і поріж кружальцями.
Зелень грубо посічи.
Підготовлені овочі перекрути через м’ясорубку. Додай сіль, цукор, олію і перемішай.
2. Суміш перелий у каструлю і доведи до кипіння. Вари на маленькому вогні 2 години, помішуючи.
Потім налий оцет і прокип’яти ще 15 хвилин.
3. Банки (приблизно 5 півлітрових) добре помий і простерилізуй над парою 7-10 хвилин. Кришки прокип’яти 3 хвилини.
4. Гарячу аджику розклади в простерилізовані банки та щільно закрути кришками. Переверни банки вверх дном і залиш остигати.
Зберігай аджику в темному прохолодному місці.
Також, якщо не закривати на зиму, аджику можна зберігати в контейнері з кришкою. Але тоді треба скоротити кількість овочів.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Лисяча шубка» з оселедцем та ковбасним сиром
Головні новини України – ТУТ.