В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Американський гарбузовий пиріг».
Його головний секрет в тому, що тіста зовсім мало, зате повітряної начинки — багато, приблизно в 6 разів більше основи.
Його можна готувати не лише у свята, а й у будь-який інший день.
«Американський гарбузовий пиріг» – рецепт приготування
Інгредієнти
(на 8 порцій)
Для тіста:
- Борошно – 1/4 склянки
- Вершкове масло – 110 г
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Крижана вода – 6 ст. л.
Для начинки:
- Пюре із запеченого мускатного гарбуза (приблизно із 750 г сирого) – 2,5 ст.
- Сметана – 300 мл
- Цукор – 2/3 скл.
- Яйце – 2шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Мелена кориця – 1/2 ч. л.
- Мелений імбир – 1/4 ч. л.
- Мелений мускатний горіх, мелена гвоздика і мелений кардамон – по 1/8 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування
1. Масло нарізати кубиками і на 20-30 хвилин поставити до морозилки. Змішати борошно із сіллю і цукром, додати заморожене масло і ретельно вимішати, поступово додаючи воду.
2. Тісто готове, якщо під час натискання воно злипається, а не розсипається. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити на годину на холод.
3. У великій мисці збити яйця і жовток, додати цукор, сіль, лимонну цедру і всі спеції. Додати по черзі гарбузове пюре і сметану, кожен раз гарненько все збиваючи.
4. Розкачати тісто в коло або прямокутник, що перевищують розміри форми. Викласти тісто до форми, з надлишків сформувати бортики висотою в 5 см.
5. Вилити на тісто начинку, зайве тісто обрізати і поставити форму до розігрітої до 220°С духовки на чверть години. Зменшити температуру до 180°С і пекти пиріг ще 45-50 хвилин. Готовий пиріг остудити, а після охолодити в холодильнику.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства
Головні новини України – ТУТ.





