В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажанові рулетики з фаршем».
Це смачна закуска, яку готують, нарізаючи баклажани тонкими слайсами, обсмажуючи їх або запікаючи, а потім загортаючи в них начинку з м’ясного фаршу, цибулі та спецій.
«Баклажанові рулетики з фаршем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Баклажани – 2 шт.
- Свинячий фарш – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томати – 2 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Червоний перець чилі – ½ шт..
- Сіль – 5 г
- Перець чорний мелений – 2 г
- Олія соняшникова – 50 мл
- Борошно пшеничне – 30 г
Спосіб приготування
1. Баклажани помий і наріж вздовж тонкими пластинками. Посоли і залиши на 10-15 хвилин.
Цибулю почисть, наріж дрібно і розділи на дві частини.
Часник почисть і подрібни.
Помідори наріж дрібним кубиком.
Перець помий, прибери серцевину і наріж кубиком.
2. Фарш посоли, поперчи. Додай половину нарізаною цибулі і добре вимішай.
3. Пластинки баклажанів промий, обсуши на рушниках.
У миску насип борошно і обваляй пластинки баклажанів з усіх боків.
Розігрій олію на сковороді та обсмаж з двох боків до рум’яності. Дайте трохи охолонути.
Потім на край пластинок виклади по 1 ст. л. фаршу і згорни рулетиками.
Готові рулетики склади в каструлю швом донизу.
4. На сковороді розігрій олію та обсмажу другу частину цибулі до м’якості. Додай перець і помідори, тушкуйте разом, помішуючи, 10 хвилин.
Потім додай часник, перемішай і готуй 1 хвилину. Доведи до смаку сіллю та перцем.
Залий овочевою сумішшю рулетики і тушкуй під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»
Головні новини України – ТУТ.