Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Баклажани, фаршировані салатом»

Рецепт дня: «Баклажани, фаршировані салатом»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажани, фаршировані салатом» від популярного британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Він перетворює скромні баклажани на яскравий салат із начинкою у стилі песто, яка насичена солодкими, кислими та солоними смаками.

Це страва, де овоч слугує основою або «човниками» для начинки, якою може бути різноманітний салат.

«Баклажани, фаршировані салатом» – рецепт приготування

Рецепт від від популярного британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Інгредієнти

  • Баклажан – 500 г
  • М’ята – 30 г
  • Мигдаль – 20 г
  • Мед – 1 ст.л.
  • Оливки без кісточок – 8 шт.
  • Фета – 40 г
  • Салатна зелень – 100 г
  • Олія – 2 ст.л.
  • Кедрові горішки
  • Лимон
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Баклажани, фаршировані салатом

Спосіб приготування

1. Розігрійте духовку до 180 °C. Проколіть виделкою помиті та висушені баклажани та викладіть на трохи змащене олією деко. Запікайте протягом 50 хвилин.

2. Зробіть начинку для баклажанів. Для цього вимиту та висушену м’яту розітріть у ступі разом із мигдалем. Дрібно натріть цедру лимона, вичавіть сік і змішайте з медом та 2 столовими ложками оливкової олії. Оливки подрібніть та перемішайте з подрібненою фетою. З’єднайте розтерту з мигдалем м’яту, лимонно-медову суміш та оливки, розтерті з фетою, в одній мисці. Приправте сіллю та перцем.

3. Розділіть салатне листя між тарілками. Розріжте м’які баклажани посередині й покладіть на салатне листя,  зверху у кожну половинку баклажана викладіть начинку.

Присипте готовий салат у баклажанах кедровими горішками та збризніть оливковою олією.

Смачного!

Можлво, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо