В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажани, фаршировані салатом» від популярного британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.
Він перетворює скромні баклажани на яскравий салат із начинкою у стилі песто, яка насичена солодкими, кислими та солоними смаками.
Це страва, де овоч слугує основою або «човниками» для начинки, якою може бути різноманітний салат.
«Баклажани, фаршировані салатом» – рецепт приготування
Рецепт від від популярного британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.
Інгредієнти
- Баклажан – 500 г
- М’ята – 30 г
- Мигдаль – 20 г
- Мед – 1 ст.л.
- Оливки без кісточок – 8 шт.
- Фета – 40 г
- Салатна зелень – 100 г
- Олія – 2 ст.л.
- Кедрові горішки
- Лимон
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування
1. Розігрійте духовку до 180 °C. Проколіть виделкою помиті та висушені баклажани та викладіть на трохи змащене олією деко. Запікайте протягом 50 хвилин.
2. Зробіть начинку для баклажанів. Для цього вимиту та висушену м’яту розітріть у ступі разом із мигдалем. Дрібно натріть цедру лимона, вичавіть сік і змішайте з медом та 2 столовими ложками оливкової олії. Оливки подрібніть та перемішайте з подрібненою фетою. З’єднайте розтерту з мигдалем м’яту, лимонно-медову суміш та оливки, розтерті з фетою, в одній мисці. Приправте сіллю та перцем.
3. Розділіть салатне листя між тарілками. Розріжте м’які баклажани посередині й покладіть на салатне листя, зверху у кожну половинку баклажана викладіть начинку.
Присипте готовий салат у баклажанах кедровими горішками та збризніть оливковою олією.
Смачного!
Можлво, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері»