В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажани, фаршировані тунцем». Вони виходять ситними та соковитими.
Для начинки використовуємо консервований тунець, цибулю, томатний соус і сир. Усі інгредієнти чудово поєднуються із запеченими баклажанами, не потребують окремого гарніру та мають апетитний вигляд.
«Баклажани, фаршировані тунцем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Баклажани – 2 шт.
- Тунець консервований – 1 банка (180 г)
- Сир твердий (будь-який) – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус томатний – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Олія – 20 г
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування
1. Баклажани вимийте, розріжте вздовж на дві частини. Зробіть на м’якоті глибокі хрестоподібні надрізи, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин, потім видаліть м’якоть баклажанів за допомогою ложки, залишаючи стінки завтовшки 5-7 мм.
2. Баклажанні “човники” викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 10-15 хвилин.
3. М’якоть баклажанів наріжте невеликими кубиками.
4. Цибулю очистьте і наріжте на дрібні кубики.
5. Сир натріть на велику тертку.
6. Для начинки: у сковорідці на олії обсмажте цибулю до прозорості, додайте нарізані баклажани, перемішайте та смажте ще п’ять хвилин. З тунця злийте рідину, рибу розімніть виделкою, викладіть її в сковорідку до овочів, додайте соус томатний, поперчіть, посоліть, перемішайте та зніміть з вогню.
7. Баклажани наповніть начинкою, посипте сиром, викладіть зверху по невеликому шматочку вершкового масла.
8. Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Мазурики по-волинськи» – традиційна українська страва
Головні новини України – ТУТ.