В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажани під сиром в духовці».
Страва відмінно підійде як для буденної трапези, так і для святкового столу. А якщо в неї додати помідор і свіжу зелень, то вона заграє новими фарбами.
Поєднання запеченого баклажана з соковитим помідором і пікантною сирною скоринкою дає яскравий незвичайний смак. Така закуска неодмінно порадує ваших близьких і навіть тих, хто не любить запечені овочі. Приготування страви займе мінімум часу.
«Баклажани під сиром в духовці» – рецепт приготування
інгредієнти
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 70 г
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, зелень – за смаком
Спосіб приготування
1. Вимитий баклажан поріжте кружечками товщиною 8-10 мм. Посоліть овочі, складіть в миску і залиште на 30 хвилин, щоб зійшла зайва гіркота.
2. Потім баклажани промийте під проточною водою і добре просушіть на паперовому рушнику.
3. Кружочки баклажанів розкладіть на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Зверху розкладіть по кілька маленьких шматочків часнику.
4. Помідори вимийте, обсушіть, наріжте кружальцями і викладіть на баклажан.
5. Сир натріть на тертці і присипте їм кожен кружечок баклажана з помідором. Поставте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фарширований перець»
Головні новини України – ТУТ.