В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажани по-корейськи».
Це страва азіатської кухні, яка завжди має особливий колорит. Баклажани виходять в міру пікантними та ідеально доповнять будь-яку страву. Їх можна подавати до столу з м’ясом, рибою та птицею, а можна просто на додаток до відвареної картоплі.
«Баклажани по-корейськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Баклажани – 3 шт. середні
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Соєвий соус – 50 мл
- Оцет – 30 мл
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 50 мл
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Гострий перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Баклажани помийте та наріжте смужками або кубиками.
2. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб видалити зайву гіркоту. Потім промийте їх холодною водою та відтисніть.
3. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви.
4. У сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву та тушкуйте ще 5 хвилин.
5. Додайте баклажани та обсмажте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин, не забувайте помішувати.
6. Додайте решту інгредієнтів та тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.
7. Зніміть сковороду з вогню, дайте страві охолонути.
8. Потім перекладіть баклажани в миску, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 30 хвилин.
9. Закрийте в стерилізовані банки і зберігайте в темному та прохолодному місці.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»
Головні новини України – ТУТ.