Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Баклажани по-корейськи»

Рецепт дня: «Баклажани по-корейськи»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Баклажани по-корейськи».

Це страва азіатської кухні, яка завжди має особливий колорит. Баклажани виходять в міру пікантними та ідеально доповнять будь-яку страву. Їх можна подавати до столу з м’ясом, рибою та птицею, а можна просто на додаток до відвареної картоплі.

«Баклажани по-корейськи» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Баклажани – 3 шт. середні
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Оцет – 30 мл
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Гострий перець – за смаком

Рецепт дня: «Баклажани по-корейськи»

Спосіб приготування

1. Баклажани помийте та наріжте смужками або кубиками.

2. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб видалити зайву гіркоту. Потім промийте їх холодною водою та відтисніть.

3. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви.

4. У сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву та тушкуйте ще 5 хвилин.

5. Додайте баклажани та обсмажте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин, не забувайте помішувати.

6. Додайте решту інгредієнтів та тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.

7. Зніміть сковороду з вогню, дайте страві охолонути.

8. Потім перекладіть баклажани в миску, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 30 хвилин.

9. Закрийте в стерилізовані банки і зберігайте в темному та прохолодному місці.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо