Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Банановий пудинг із морозивом»

Рецепт дня: «Банановий пудинг із морозивом»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Банановий пудинг із морозивом».

Шматочки бананів і печива, вкриті ніжним заварним кремом та прикрашені збитими вершками чи кулькою морозива, — це знаменитий банановий пудинг. Рецепт цього оригінального десерту вигадали в південних штатах Америки лише століття тому. Однак він став дуже популярним і сьогодні його подають у кафе й ресторанах по всьому світу.

Зазвичай до складу бананового пудингу додають вафлі, пісочне печиво або савоярді. Морозиво найкраще обрати класичне або крем-брюле. Можна прикрасити десерт листочками м’яти, безе чи подрібненими горіхами.

Викладайте цей десерт шарами, як англійський трайфл, або просто змішайте всі інгредієнти в одній великій мисці. За декілька годин, коли печиво вбере заварний крем та морозиво, а ваніль і банани віддадуть свій ніжний аромат, у вас вийде смачний десерт, яким із задоволенням поласує вся родина.

«Банановий пудинг із морозивом» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Банани – 2 шт.
  • Молоко – 320 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Печиво пісочне – 70 г
  • Вершкове масло 82,5% –  1,5 ч.л.
  • Цукор – 80 г
  • Ванільний цукор – 2 г
  • Морозиво – 100 г

Рецепт дня: «Банановий пудинг із морозивом»

Спосіб приготування

1. У невелику каструлю наливаємо молоко та насипаємо просіяне через сито борошно.

2. За допомогою міксера збиваємо муку та молоко до повного розчинення грудочок.

3. Відділяємо жовтки від білків. Поміщаємо жовтки в окрему миску, додаємо звичайний та ванільний цукор. Перемішуємо.

4. Перекладаємо цукрово-яєчну масу до суміші борошна та молока. Збиваємо до однорідної консистенції.

5. Ставимо каструлю на слабкий вогонь та нагріваємо суміш 2–3 хвилини, постійно помішуючи.

6. Коли маса загусне, знімаємо каструлю з вогню. До суміші додаємо вершкове масло та перемішуємо. Чекаємо, поки суміш охолоне.

7. Один банан ріжемо на шматочки та перекладаємо в чашу блендера. Викладаємо частину пудингу з каструлі та подрібнюємо інгредієнти протягом кількох хвилин — до кремової консистенції.

8. Банан, який залишився, нарізаємо кружальцями, печиво ламаємо невеличкими шматочками.

9. На дно креманок викладаємо банани та печиво, зверху — шар пудингу та кульку морозива. Повторюємо послідовність до повного наповнення склянок. Залишаємо пудинг у холодильнику на кілька годин.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Крем-брюле» – класичний десерт

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо