В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Банановий пудинг із морозивом».
Шматочки бананів і печива, вкриті ніжним заварним кремом та прикрашені збитими вершками чи кулькою морозива, — це знаменитий банановий пудинг. Рецепт цього оригінального десерту вигадали в південних штатах Америки лише століття тому. Однак він став дуже популярним і сьогодні його подають у кафе й ресторанах по всьому світу.
Зазвичай до складу бананового пудингу додають вафлі, пісочне печиво або савоярді. Морозиво найкраще обрати класичне або крем-брюле. Можна прикрасити десерт листочками м’яти, безе чи подрібненими горіхами.
Викладайте цей десерт шарами, як англійський трайфл, або просто змішайте всі інгредієнти в одній великій мисці. За декілька годин, коли печиво вбере заварний крем та морозиво, а ваніль і банани віддадуть свій ніжний аромат, у вас вийде смачний десерт, яким із задоволенням поласує вся родина.
«Банановий пудинг із морозивом» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Банани – 2 шт.
- Молоко – 320 мл
- Борошно пшеничне – 3 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Печиво пісочне – 70 г
- Вершкове масло 82,5% – 1,5 ч.л.
- Цукор – 80 г
- Ванільний цукор – 2 г
- Морозиво – 100 г
Спосіб приготування
1. У невелику каструлю наливаємо молоко та насипаємо просіяне через сито борошно.
2. За допомогою міксера збиваємо муку та молоко до повного розчинення грудочок.
3. Відділяємо жовтки від білків. Поміщаємо жовтки в окрему миску, додаємо звичайний та ванільний цукор. Перемішуємо.
4. Перекладаємо цукрово-яєчну масу до суміші борошна та молока. Збиваємо до однорідної консистенції.
5. Ставимо каструлю на слабкий вогонь та нагріваємо суміш 2–3 хвилини, постійно помішуючи.
6. Коли маса загусне, знімаємо каструлю з вогню. До суміші додаємо вершкове масло та перемішуємо. Чекаємо, поки суміш охолоне.
7. Один банан ріжемо на шматочки та перекладаємо в чашу блендера. Викладаємо частину пудингу з каструлі та подрібнюємо інгредієнти протягом кількох хвилин — до кремової консистенції.
8. Банан, який залишився, нарізаємо кружальцями, печиво ламаємо невеличкими шматочками.
9. На дно креманок викладаємо банани та печиво, зверху — шар пудингу та кульку морозива. Повторюємо послідовність до повного наповнення склянок. Залишаємо пудинг у холодильнику на кілька годин.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Крем-брюле» – класичний десерт
Головні новини України – ТУТ.