В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Бефстроганов із яловичини». Таке м’ясо чудово поєднується з будь-яким гарніром.
Воно являє собою дрібно нарізану м’якоть яловичини, обсмажену й тушковану в сметанному соусі або просто залиту ним. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак.
Страва (з французького Bœuf Stroganoff – яловичина по-строганівськи) також може зустрітися під назвами “М’ясо по-строганівськи”, “Яловичина по-строганівськи”, “Беф-Строганов”.
«Бефстроганов із яловичини» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Яловичина – 600 г
- Вершки 10% – 200 г
- Томатна паста – 70 г
- Цибуля – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 1-2 ст. л.
- Сіль, чорний перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Шматок яловичини нарізати широкими пластинами, потім – поперек волокон брусками завтовшки в сантиметр. Далі панірувати м’ясну нарізку в борошні.
2. Обсмажити в олії до золотистого кольору цибулю.
3. Додати припорошені борошном шматочки м’яса, перемішати. Смажити 2-3 хвилини.
4. Влити молочні вершки й додати томатну пасту, посолити. Перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 20-30, орієнтуючись на жорсткість яловичини.
5. Наприкінці готування поперчити бефстроганов за смаком.
6. Подавати страву краще гарячою, оскільки тепле блюдо втрачає у смаку, а соус стає “застиглим”. Чудовим гарніром до бефстроганова буде картопляне пюре, макарони або рис.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Копійочка»
Головні новини України – ТУТ.