Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Бефстроганов із яловичини» – смачне м’ясо в сметанному соусі

Рецепт дня: «Бефстроганов із яловичини» – смачне м’ясо в сметанному соусі

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Бефстроганов із яловичини». Таке м’ясо чудово поєднується з будь-яким гарніром.

Воно являє собою дрібно нарізану м’якоть яловичини, обсмажену й тушковану в сметанному соусі або просто залиту ним. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак.

Страва (з французького Bœuf Stroganoff – яловичина по-строганівськи) також може зустрітися під назвами “М’ясо по-строганівськи”, “Яловичина по-строганівськи”, “Беф-Строганов”.

«Бефстроганов із яловичини» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Яловичина – 600 г
  • Вершки 10% – 200 г
  • Томатна паста – 70 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 1-2 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Рецепт дня: «Бефстроганов із яловичини» - смачне м’ясо в сметанному соусі

Спосіб приготування

1. Шматок яловичини нарізати широкими пластинами, потім – поперек волокон брусками завтовшки в сантиметр. Далі панірувати м’ясну нарізку в борошні.

2. Обсмажити в олії до золотистого кольору цибулю.

3. Додати припорошені борошном шматочки м’яса, перемішати. Смажити 2-3 хвилини.

4. Влити молочні вершки й додати томатну пасту, посолити. Перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 20-30, орієнтуючись на жорсткість яловичини.

5. Наприкінці готування поперчити бефстроганов за смаком.

6. Подавати страву краще гарячою, оскільки тепле блюдо втрачає у смаку, а соус стає “застиглим”. Чудовим гарніром до бефстроганова буде картопляне пюре, макарони або рис.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Копійочка»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо