Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Бігос» – традиційна польська страва

Рецепт дня: «Бігос» – традиційна польська страва

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Бігос». це усталена назва страви, яка походить з польської, литовської та білоруської кухонь, а також поширилася в Україні.а класичним рецептом він готується з суміші свіжої та квашеної капусти. При цьому в бігос додають різноманітні м’ясні інгредієнти, копченості, сухофрукти та алкоголь.

Аби бігос настоявся і його смак став особливо насиченим, страву прийнято готувати заздалегідь.

«Бігос» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Капуста свіжа – 800 г
  • Капуста квашена – 500 г
  • Свинячі ребра – 500-800 г
  • Грудинка свиняча копчена (або будь-які інші копченості) – 300 г
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) – 200 г
  • Чорнослив без кісточок – 150-200 г
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вино червоне сухе або напівсухе (можна замінити бульйоном або водою) – 200 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор – 2 ч. л.

Бігос

Спосіб приготування

1. Свинячі реберця нарізати порційними шматочками. Обсмажити їх до рум’яності у добре розігрітій посуді з товстими стінками і дном. Олію можна не використовувати, якщо посуд із хорошим антипригарним покриттям.

2. Коли свинячі реберця трішки підрум’яняться, додати до них цибулю та грудинку. Перемішати.

3. Чорнослив нарізати шматочками. Додати його та томатну пасту до м’яса, перемішати.

4. Свіжу капусту нашаткувати, додати до м’яса. Приблизно через 5 хвилин додати квашену капусту, перемішати. Якщо квашена капуста дуже кисла, то перед додаванням її треба промити.

5. Додати лавровий лист і чорний мелений перець. Залити страву вином. Все утрамбувати, накрити кришкою й тушкувати на помірному вогні 60 хвилин. Якщо рідина буде сильно википати, можна влити трохи води. Впродовж приготування декілька разів перемішати.

6. Посолити та додати цукор за смаком. Знову накрити кришкою і томити бігос ще мінімум 30 хвилин. Загалом чим довше він тушкується, тим смачнішим буде.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат зі свіжого гарбуза з капустою»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо