Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Боб левеш» – смачна страва закарпатської кухні

Рецепт дня: «Боб левеш» – смачна страва закарпатської кухні

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Боб левеш». Це густий суп закарпатської кухні. Страва неймовірно смачна і по праву займає своє місце поруч із популярним бограчем.

«Боб левеш» з квасолею, копченостями та галушками стане справжньою окрасою вашого столу.

«Боб левеш» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Копчені реберця – 500 г
  • Копчена ковбаса – 300 г
  • Біла квасоля – 450 г
  • Вода – 2500 мл
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Пюре з помідорів – 250 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Корінь селери – 150 г
  • Петрушка
  • Часник – 5 зубчиків
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець
  • Копчена паприка
  • Лавровий лист
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.

Рецепт дня: «Боб левеш» - смачна страва закарпатської кухні

Спосіб приготування

1. У велику каструлю влийте воду, додайте копчені ребра, одну цілу цибулину, лавровий лист, перець горошком та сіль. Варіть протягом 15 хвилин.

2. Наріжте кубиками моркву та корінь селери. Через 15 хвилин варіння додайте їх у каструлю і варіть ще 15 хвилин. Після цього цибулю дістаньте та викиньте.

3. Ребра вийміть з бульйону, відділіть м’ясо від кісток і поверніть його у каструлю.

4. На пательні протягом 5 хвилин обсмажте подрібнену цибулю.

5. Потім додайте нарізану копчену ковбасу і смажте ще 7 хвилин.

6. Додайте 1,5 ст. л копченої паприки та 2 ст.л борошна. Все добре перемішайте.

7. Додайте 4 черпаки бульйону у пательню, щоб розбавити засмажку.

8. Потім додайте нарізану петрушку, подрібнений гострий перець і часник.

9. Тушкуйте ще 5 хвилин, після чого перекладіть засмажку у каструлю з бульйоном.

10. Якщо ви використовуєте консервовану квасолю, то додавайте 2 банки.

11. Якщо суху, то її слід заздалегідь замочити та відварити.

12. Варіть суп ще 15 хвилин.

13. У мисці розбийте яйце, додайте сіль і поступово підсипайте борошно. Замісіть м’яке тісто. Відщипуйте невеликі шматочки тіста та кидайте їх у киплячий суп. Варіть ще 7 хвилин.

14.Готову страву прикрасьте свіжою петрушкою.

Поради

  • Копчену ковбасу можна замінити на мисливські ковбаски.
  • Якщо ви полюбляєте гострі страви, можна додати більше перцю чилі чи використовувати гострий копчений паприковий порошок.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Лінива Шаурма»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо