Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Борщ з чорносливом і квасолею»

Рецепт дня: «Борщ з чорносливом і квасолею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Борщ з чорносливом і квасолею».

Це традиційна, часто пісна або святкова (різдвяна) страва української кухні, яку готували у серці Покуття, між Снятином та Коломиєю.

Він виходить таким наваристим, ароматним і смачним, що про м’ясо і не згадуєш! А чорнослив тільки додає йому оригінальності.

«Борщ з чорносливом і квасолею» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Буряк – 200 грам
  • Морква – 50 грам
  • Цибуля ріпчаста – 100 грам
  • Овочевий бульйон – 1, 5 л
  • Паста томатна – 1 ст. Ложка
  • Картопля – 300 грам
  • Капуста білокачанна – 200 грам
  • Чорнослив – 200 грам
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 200 мілілітрів

Рецепт дня: «Борщ з чорносливом і квасолею»

Спосіб приготування

1. Буряк запечіть у фользі при температурі 200 градусів до м’якості.

2. Натріть буряк і моркву на великій тертці, ріпчасту цибулю наріжте кубиками.

3. На сковороді згасити цибулю, моркву і буряк 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин.

4. Картоплю очистіть, наріжте на невеликі кубики. Доведіть бульйон до кипіння, додайте картоплю і варіть суп 5-7 хвилин.

5. Додайте в каструлю тушковані овочі і дрібно нашатковану капусту. Приправтеи сіллю і поперчіть. Доведіть до кипіння і варіть  10-15 хвилин.

6. Чорнослив ретельно промийте. Потім відваріть в невеликій кількості води (щоб вона тільки покривала чорнослив) 2-3 хвилини.

7. Борщ розлийте по тарілках, додайте в кожну по 5-6 штук чорносливу з відваром. Посипте свіжою зеленню.

Пісний борщ з чорносливом готовий, смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Розсольник із перловкою»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо