В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Борщ з чорносливом і квасолею».
Це традиційна, часто пісна або святкова (різдвяна) страва української кухні, яку готували у серці Покуття, між Снятином та Коломиєю.
Він виходить таким наваристим, ароматним і смачним, що про м’ясо і не згадуєш! А чорнослив тільки додає йому оригінальності.
«Борщ з чорносливом і квасолею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Буряк – 200 грам
- Морква – 50 грам
- Цибуля ріпчаста – 100 грам
- Овочевий бульйон – 1, 5 л
- Паста томатна – 1 ст. Ложка
- Картопля – 300 грам
- Капуста білокачанна – 200 грам
- Чорнослив – 200 грам
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 200 мілілітрів

Спосіб приготування
1. Буряк запечіть у фользі при температурі 200 градусів до м’якості.
2. Натріть буряк і моркву на великій тертці, ріпчасту цибулю наріжте кубиками.
3. На сковороді згасити цибулю, моркву і буряк 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин.
4. Картоплю очистіть, наріжте на невеликі кубики. Доведіть бульйон до кипіння, додайте картоплю і варіть суп 5-7 хвилин.
5. Додайте в каструлю тушковані овочі і дрібно нашатковану капусту. Приправтеи сіллю і поперчіть. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин.
6. Чорнослив ретельно промийте. Потім відваріть в невеликій кількості води (щоб вона тільки покривала чорнослив) 2-3 хвилини.
7. Борщ розлийте по тарілках, додайте в кожну по 5-6 штук чорносливу з відваром. Посипте свіжою зеленню.
Пісний борщ з чорносливом готовий, смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Розсольник із перловкою»
Головні новини України – ТУТ.





