В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Борщ з ребрами».
Це українська національна страва, яка відрізняється від класичного борщу тим, що в ній використовуються свинячі ребра як основний інгредієнт для приготування бульйону.
Це може бути як червоний, так і зелений борщ, але з додаванням ребер.
«Борщ з ребрами» – рецепт приготування
Інгпедієнти
- картопля – 4 шт.;
- свинячі ребра – 210 г;
- капуста – 1/2 качана;
- буряк – 2 шт. невеликі
- морква – 1шт.
- цибуля – 3 шт. середні
- томатна паста – 2-3 ст.л.
- вода – 2,5 л;
- зелень – за смаком.
Спосіб приготування
1. Свинячі ребра наріжте на шматочки.
2. Картоплю поріжте середніми кубиками, капусту – тонко нашинкуйте.
3. Покладіть у каструлю свині ребра, залийте 2,5 л холодної води – доведіть до кипіння. Ретельно зніміть піну.
В киплячу воду всипте картоплю – варіть до готовності.
4. Потім додайте капусту – проваріть 3-4 хвилини. Потім додате
5. Приготуйте засмажку. Почистіть буряк, моркву та цибулю. Буряк натріть на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю наріжте кубиками.
На середньому вогні в сковороді розігрійте олію, висипте туди цибулю та моркву, смажте 5 хвилин. Потім додайте буряк (його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним). Смажте овочі ще 5 хвилин, додайте томатну пасту, перемішайте й смажте все ще 5-7 хвилин.
6. Додайте засмажку в каструлю, ретельно перемішайте і готуйте ще 2 хвилини, щоб поєдналися всі інгредієнти між собою і борщ з ребрами набув насиченого червоного кольору.
7. Зніміть з вогню, накрийте щільно кришкою і залиште настоятися, хоча б на 30 хвилин.
Класичний, смачний та ароматний червоний борщ з ребрами готовий до подачі, а на наступний день він буде ще смачніший! За бажанням до борщу можна додати сметану та зелень.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Хачапурі з сиром на сковороді» – приготування займе 10 хвилин
Головні новини України – ТУТ.