Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Борщ з ребрами»

Рецепт дня: «Борщ з ребрами»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Борщ з ребрами».

Це українська національна страва, яка відрізняється від класичного борщу тим, що в ній використовуються свинячі ребра як основний інгредієнт для приготування бульйону.

Це може бути як червоний, так і зелений борщ, але з додаванням ребер. 

«Борщ з ребрами» – рецепт приготування

Інгпедієнти

  • картопля – 4 шт.;
  • свинячі ребра – 210 г;
  • капуста – 1/2 качана;
  • буряк – 2 шт. невеликі
  • морква – 1шт.
  • цибуля – 3 шт. середні
  • томатна паста – 2-3 ст.л.
  • вода – 2,5 л;
  • зелень – за смаком.

Рецепт дня: «Борщ з ребрами»

Спосіб приготування

1. Свинячі ребра наріжте на шматочки.

2. Картоплю поріжте середніми кубиками, капусту – тонко нашинкуйте.

3. Покладіть у каструлю свині ребра, залийте 2,5 л холодної води – доведіть до кипіння. Ретельно зніміть піну.
В киплячу воду всипте картоплю – варіть до готовності.

4. Потім додайте капусту – проваріть 3-4 хвилини. Потім додате

5. Приготуйте  засмажку. Почистіть буряк, моркву та цибулю. Буряк натріть на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю наріжте кубиками.

На середньому вогні в сковороді розігрійте олію, висипте туди цибулю та моркву, смажте 5 хвилин. Потім додайте буряк (його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним). Смажте овочі ще 5 хвилин, додайте томатну пасту, перемішайте й смажте все ще 5-7 хвилин.

6. Додайте засмажку в каструлю, ретельно перемішайте і готуйте ще 2 хвилини, щоб поєдналися всі інгредієнти між собою і борщ з ребрами набув насиченого червоного кольору.

7. Зніміть з вогню, накрийте щільно кришкою і залиште настоятися, хоча б на 30 хвилин.

Класичний, смачний та ароматний червоний борщ з ребрами готовий до подачі, а на наступний день він буде ще смачніший! За бажанням до борщу можна додати сметану та зелень.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Хачапурі з сиром на сковороді» – приготування займе 10 хвилин

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо