В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Брускета зі смаженим перцем».
Це італійська закуска або “антипасто”, що складається з хлібних тостів, так званих “кростіні”, зі смачними інгредієнтами (овочами або навіть в’яленим м’ясом). По суті, це невеликі бутерброди, які можна їсти шматочками.
«Брускета зі смаженим перцем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Болгарський перець великий – 3 шт.
- Кисломолочний сир – 100-150 г
- Оливкова олія – 1,5 ст.л.
- Бальзамічний оцет – 2 ч.л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець молотий – ½ ч.л.
- Листя базиліку
Спосіб приготування
1. Цілі перці смажити в духовці, поки шкірка повністю не зморщиться і перець не обсмажиться з усіх боків. Вийняти з духовки, накрити щільно фольгою і дати настоятися 30 хвилин, поки не охолоне.
2. Перці розрізати навпіл, видалити насіння і нарізати на широкі шматочки, додати олію, оцет, часник, перець, сіль. Перемішати і на 1 годину відправити в холодильник.
3. Хлібні тости з обох боків змастити олією, скласти на деко і відправити в розігріту до 250 градусів духовку на 5 хвилин, після чого охолодити до кімнатної температури.
4. Потім змастити їх тонким шаром сиру, рівномірно розділити перці і прикрасити свіжим базиліком.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рататуй»
Головні новини України – ТУТ.