Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Булочки з корицею»

Рецепт дня: «Булочки з корицею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Булочки з корицею». Така домашня випічка виходить дуже пишною і неймовірно ароматною.

Булочки з корицею – всесвітньо відома випічка, яка зустрічається в меню більшості кав’ярень і кондитерських. Приготувати їх можна в домашніх умовах, якщо дотримуватися рецепта. Щоб тісто вийшло повітряним і вдалим, обов’язково треба взяти найсвіжіші дріжджі..

Домашні «Булочки з корицею» – рецепт приготування

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 550 г;
  • сухі дріжджі – 8 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 250 мл;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 140 г;
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • коричневий цукор – 200 г;
  • мелена кориця – 1 ст. л.;
  • вершкове масло – 80 г.

Для крему:

  • м’який вершковий сир – 200 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • цукор – 100 г.

Рецепт дня: «Булочки з корицею»

Спосіб приготування

1. Яйця залишити при кімнатній  температурі. Вершкове масло розтопити. Молоко нагріти до температури приблизно 40°. Додати в молоко дріжджі і пару ложок цукру. Перемішати, накрити рушником і залишити опару на 10 хвилин.

2. У велику миску просіяти борошно, додати цукор і сіль. Вбити в борошно два яйця, влити молочну суміш з дріжджами і додати розтоплене масло. Перемішати тісто спочатку ложкою, а потім руками, поки воно не почне трохи відставати від рук. Більше борошна не додавайте, навіть якщо тісто занадто липке, інакше булочки вийдуть “забитими”.

3. Присипати стіл борошном і продовжити місити тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Викласти тісто в миску, змащену соняшниковою олією. Накрити миску з тестом вологим рушником і прибрати в холодильник на 1,5-2 години. Воно має збільшитися в розмірі.

4. Коли тісто піднялося, розкачайте його на столі в тонкий прямокутник. Потім приготуйте начинку. Для цього змастіть тісто по всій довжині розм’якшеним вершковим маслом. Змішайте корицю з цукром і рівномірно посипте змащене маслом тісто. Злегка втисніть цукрову суміш у тісто руками. Скрутіть прямокутник тіста в рулет. Наріжте рулет на однакові за розміром кола – вийде приблизно 12 шт.

5. Викласти булочки на деко з пергаментом і залишити на 30-40 хвилин, щоб вони піднялися. За цей час розігріти духовку до 180°. Випікати булочки 30-40 хвилин, поки вони не зарум’яняться.

6. Для крему збити інгредієнти до однорідності. Замість вершкового сиру можна взяти сир і пару ложок сметани. Кремом змастити гарячі булочки відразу після запікання. І подавати ароматну випічку до столу.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Листкові палички з ковбасою і сиром»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо