Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою»

Рецепт дня: «Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою». Це пухка дріжджова випічка, для якої тісто спочатку розкачують, а потім викладають начинку, скручують і нарізають.

У поєднанні з хрусткою посипкою зверху ці булочки нагадують сінабони, але з кисло-солодким ягідним смаком. Цю випічку з вишнею зручно готувати на вихідні або для чаювання.

Рецепт від фудблогерки Вікторії Попін.

«Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою» – рецепт приготування

Особливості рецепта:

  • вишнева начинка загущується крохмалем, тому не витікає під час випікання;
  • до тіста додається масло, щоб воно було еластичним і не пересихало;
  • замість мигдалю можна використати волоські горіхи;
  • тісто потребує часу на підйом — орієнтовно 2,5 години загалом;
  • печені булочки з вишнею добре зберігаються до 3 діб у контейнері без холодильника;
  • начинка не надто солодка, але врівноважує солодке тісто;
  • підійдуть такі булочки з вишневою начинкою на пікнік чи сніданок.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Дріжджі пресовані – 20 г
  • Цукор – 100 г
  • Молоко – 180 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовтки курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 г.

Для начинки

  • Вишня – 600 г
  • Крохмаль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 40 г

Для посипки:

  • Борошно пшеничне – 40 г
  • Борошно мигдалеве – 40 г
  • Цукор – 40 г
  • Масло вершкове – 40 г

Додатково:

  • Борошно пшеничне – 20 г
  • Цукрова пудра – 30 г

Рецепт дня: «Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою»

Спосіб приготування

1. У глибокій мисці чи чаші планетарного міксера змішай молоко та дріжджі. Мішай до повного розчинення дріжджів.

Додай борошно, цукор, яйця та жовтки й заміси еластичне, доволі туге тісто.

Місити треба руками 12-15 хвилин або 6-8 хвилин в планетарному міксері, на середніх обертах, аж поки тісто стане одноріднішим по структурі.

Продовжуючи місити, введи шматочок за шматочком м’яке масло й міси, доки тісто повністю його вбере.

Накрий миску кришкою чи ледь вологим рушником й залиш ферментуватися приблизно на 1,5 години. Тісто повинно збільшитись удвічі.

2. Тим часом усі інгредієнти для вишневої начинки помісти у сотейник з товстим дном і, за допомогою занурювального блендера, збий усе разом. Порада: збивай не надто ретельно, залишаючи приблизно 1/3 вишень не збитими.

Постав вишні на середній вогонь й вари, часто помішуючи, доки випарується зайва рідина і маса набуде консистенцію соусу. Зніми з вогню й залиши вистигати.

3. Тісто, що підійшло, дістань з миски і виклади на присипану борошном робочу поверхню. Не надто тонко розкачай, надаючи форму прямокутника розміром приблизно 45×30 см.

Переклади вистиглу вишневу начинку на тісто й рівномірно розподіли її по поверхні, залишаючи вільними краї тіста.

Обережно скрути тісто у рулет, не надто стискаючи його під час скручування. Акуратно поріж рулет шматочками товщиною 1,5 см.

4. Виклади сформовані булочки у круглі форми чи сковорідки, застелені пергаментом, або ж просто на звичайне деко, застелене пергаментом, зберігаючи відступи між булочками й залиши на 1 годину підходити.

5. Усі складники для посипки помісти в чашу блендера й збий до консистенції дрібної крихти.

6. Булочки, що гарно виросли, щедро посип посипкою.

Встав деко з булочками у розігріту до 180°C духовку й печи 25-30 хвилин, доки булочки гарно підрум’яняться й пропечуться.

Дістань деко зі спеченими булочками з духовки й залиши їх, не перекладаючи, на 5 хвилин. Далі переклади на решітку для вистигання чи дерев’яну дошку.

Одразу ж посип цукровою пудрою. Можна подавати булочки до столу.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тако з кабачків зі смачною начинкою» – страва для перекусу та пікніка

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо