В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою». Це пухка дріжджова випічка, для якої тісто спочатку розкачують, а потім викладають начинку, скручують і нарізають.
У поєднанні з хрусткою посипкою зверху ці булочки нагадують сінабони, але з кисло-солодким ягідним смаком. Цю випічку з вишнею зручно готувати на вихідні або для чаювання.
Рецепт від фудблогерки Вікторії Попін.
«Булочки з вишневою начинкою та хрумкою посипкою» – рецепт приготування
Особливості рецепта:
- вишнева начинка загущується крохмалем, тому не витікає під час випікання;
- до тіста додається масло, щоб воно було еластичним і не пересихало;
- замість мигдалю можна використати волоські горіхи;
- тісто потребує часу на підйом — орієнтовно 2,5 години загалом;
- печені булочки з вишнею добре зберігаються до 3 діб у контейнері без холодильника;
- начинка не надто солодка, але врівноважує солодке тісто;
- підійдуть такі булочки з вишневою начинкою на пікнік чи сніданок.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 г
- Дріжджі пресовані – 20 г
- Цукор – 100 г
- Молоко – 180 мл
- Яйце – 1 шт.
- Жовтки курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 г.
Для начинки
- Вишня – 600 г
- Крохмаль – 1,5 ст.л.
- Цукор – 40 г
Для посипки:
- Борошно пшеничне – 40 г
- Борошно мигдалеве – 40 г
- Цукор – 40 г
- Масло вершкове – 40 г
Додатково:
- Борошно пшеничне – 20 г
- Цукрова пудра – 30 г
Спосіб приготування
1. У глибокій мисці чи чаші планетарного міксера змішай молоко та дріжджі. Мішай до повного розчинення дріжджів.
Додай борошно, цукор, яйця та жовтки й заміси еластичне, доволі туге тісто.
Місити треба руками 12-15 хвилин або 6-8 хвилин в планетарному міксері, на середніх обертах, аж поки тісто стане одноріднішим по структурі.
Продовжуючи місити, введи шматочок за шматочком м’яке масло й міси, доки тісто повністю його вбере.
Накрий миску кришкою чи ледь вологим рушником й залиш ферментуватися приблизно на 1,5 години. Тісто повинно збільшитись удвічі.
2. Тим часом усі інгредієнти для вишневої начинки помісти у сотейник з товстим дном і, за допомогою занурювального блендера, збий усе разом. Порада: збивай не надто ретельно, залишаючи приблизно 1/3 вишень не збитими.
Постав вишні на середній вогонь й вари, часто помішуючи, доки випарується зайва рідина і маса набуде консистенцію соусу. Зніми з вогню й залиши вистигати.
3. Тісто, що підійшло, дістань з миски і виклади на присипану борошном робочу поверхню. Не надто тонко розкачай, надаючи форму прямокутника розміром приблизно 45×30 см.
Переклади вистиглу вишневу начинку на тісто й рівномірно розподіли її по поверхні, залишаючи вільними краї тіста.
Обережно скрути тісто у рулет, не надто стискаючи його під час скручування. Акуратно поріж рулет шматочками товщиною 1,5 см.
4. Виклади сформовані булочки у круглі форми чи сковорідки, застелені пергаментом, або ж просто на звичайне деко, застелене пергаментом, зберігаючи відступи між булочками й залиши на 1 годину підходити.
5. Усі складники для посипки помісти в чашу блендера й збий до консистенції дрібної крихти.
6. Булочки, що гарно виросли, щедро посип посипкою.
Встав деко з булочками у розігріту до 180°C духовку й печи 25-30 хвилин, доки булочки гарно підрум’яняться й пропечуться.
Дістань деко зі спеченими булочками з духовки й залиши їх, не перекладаючи, на 5 хвилин. Далі переклади на решітку для вистигання чи дерев’яну дошку.
Одразу ж посип цукровою пудрою. Можна подавати булочки до столу.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тако з кабачків зі смачною начинкою» – страва для перекусу та пікніка
Головні новини України – ТУТ.