В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Буряк із чорносливом і фетою».
Це простий класичний салат, який стане прекрасним і поживним доповненням до будь-якої страви восени й узимку. Він готується за три прості кроки з доступних інгредієнтів і має неймовірний смак.
Буряк має безліч корисних властивостей, зокрема є джерелом клітковини, фолієвої кислоти, марганцю, калію, заліза та вітаміну С.
«Буряк із чорносливом і фетою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Буряк – 200 г
- Чорнослив без кісточки – 4 шт.
- Волоські горіхи – 2 шт.
- Фета – 50 г
- Перець чорний мелений – 3 г
- Оливкова олія – 20 мл
Спосіб приготування
1. Один буряк середнього розміру або 2 маленьких добре помийте. Покладіть у каструлю і залийте холодною водою, щоб вона була на палець вище від буряків. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і варіть під кришкою на невеликому вогні 50-60 хв. Перевірте виделкою готовність. Якщо буряк твердуватий, проваріть ще трохи.
2. Охолодіть буряк і почистьте. Натріть на тертці.
3. Чорнослив помийте і наріжте шматочками. Фету наріжте кубиками, горіхи почистьте і подрібніть ножем.
4. Буряк покладіть у салатник. Зверху присипте меленим чорним перцем, подрібненими горіхами й чорносливом.
5. Покладіть на салат шматочки фети та полийте оливковою олією. Солити салат не потрібно.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат зі свіжого гарбуза з капустою»
Головні новини України – ТУТ.