Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Буряк із чорносливом і фетою» — класичний салат

Рецепт дня: «Буряк із чорносливом і фетою» — класичний салат

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Буряк із чорносливом і фетою».

Це простий класичний салат, який стане прекрасним і поживним доповненням до будь-якої страви восени й узимку. Він готується за три прості кроки з доступних інгредієнтів і має неймовірний смак.

Буряк має безліч корисних властивостей, зокрема є джерелом клітковини, фолієвої кислоти, марганцю, калію, заліза та вітаміну С.

«Буряк із чорносливом і фетою»  – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Буряк – 200 г
  • Чорнослив без кісточки – 4 шт.
  • Волоські горіхи – 2 шт.
  • Фета – 50 г
  • Перець чорний мелений – 3 г
  • Оливкова олія – 20 мл

Рецепт дня: «Буряк із чорносливом і фетою» — класичний салат

Спосіб приготування

1. Один буряк середнього розміру або 2 маленьких добре помийте. Покладіть у каструлю і залийте холодною водою, щоб вона була на палець вище від буряків. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і варіть під кришкою на невеликому вогні 50-60 хв. Перевірте виделкою готовність. Якщо буряк твердуватий, проваріть ще трохи.

2. Охолодіть буряк і почистьте. Натріть на тертці.

3. Чорнослив помийте і наріжте шматочками. Фету наріжте кубиками, горіхи почистьте і подрібніть ножем.

4. Буряк покладіть у салатник. Зверху присипте меленим чорним перцем, подрібненими горіхами й чорносливом.

5. Покладіть на салат шматочки фети та полийте оливковою олією. Солити салат не потрібно.

Смачного!

Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат зі свіжого гарбуза з капустою»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо