Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Чанахі» – оригінальна грузинська страва

Рецепт дня: «Чанахі» – оригінальна грузинська страва

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Чанахі». Це страва грузинської кухні, що складається з тушкованої баранини з овочами й подається у глиняному горщику.

Традиційний набір овочів для страви — картопля, томати, баклажани й цибуля, складені в горщик шарами; кількість овочів за масою дорівнює кількості м’яса.

«Чанахі» – рецепт приготуванння

Інгредієнти

  • Яловичина – 500 г
  • Картопля – 500 г
  • Баклажани – 300 г
  • Томати – 500 г
  • Морква – 200 г
  • Цібуля – 200 г
  • Часник – 4 зубчика
  • Сіль (інші спеції) – за смаком

Рецепт дня: «Чанахі» - оригінальна грузинська страва

Спосіб приготування

1. Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть.

2. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м’ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.

3. Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води.

4. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Томатний суп із запечених помідорів»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо