В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Чанахі». Це страва грузинської кухні, що складається з тушкованої баранини з овочами й подається у глиняному горщику.
Традиційний набір овочів для страви — картопля, томати, баклажани й цибуля, складені в горщик шарами; кількість овочів за масою дорівнює кількості м’яса.
«Чанахі» – рецепт приготуванння
Інгредієнти
- Яловичина – 500 г
- Картопля – 500 г
- Баклажани – 300 г
- Томати – 500 г
- Морква – 200 г
- Цібуля – 200 г
- Часник – 4 зубчика
- Сіль (інші спеції) – за смаком
Спосіб приготування
1. Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть.
2. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м’ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.
3. Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води.
4. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Томатний суп із запечених помідорів»
Головні новини України – ТУТ.