В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Деруни з грибами», яка належить до української кухні.
Вона складається з тертої картоплі, яка смажиться на сковороді як оладки, до якої додаються гриби та інші інгредієнти.
Може подаватися з вершковим соусом, сметаною, зеленню або як окрема страва, запечена в глиняному горщику.
«Деруни з грибами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 200 г
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 60 г
- Сіль і перець – за смаком
Для соусу
- Улюблені гриби – 200 г
- Цибуля – 50 г
- Сметана – 250 г
Спосіб приготування
1. Картоплю й цибулю необхідно почистити й натерти на терці. Аби деруни не темніли, спочатку треба натерти цибулину, а потім картоплю.
2. Далі додайте просіяне борошно, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте. Розігрійте сковороду, налийте олії. Обсмажте деруни з обох боків до готовності. Вони повинні бути рум’яного кольору.
3. Цибулю та гриби тонко нарізати й обсмажити на окремій сковороді до золотавого кольору, додати сметану, сіль і перець. Потім на дно форми для запікання викладіть деруни, залийте їх грибами в сметанному соусі.
4. Розігрійте духовку до 180–200 градусів і поставте на 7–10 хвилин.
5. Подавайте з вершковим соусом, сметаною або зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані крабові палички»
Головні новини України – ТУТ.