Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Деруни з грибами»

Рецепт дня: «Деруни з грибами»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Деруни з грибами», яка належить до української кухні.

Вона складається з тертої картоплі, яка смажиться на сковороді як оладки, до якої додаються гриби та інші інгредієнти.

Може подаватися з вершковим соусом, сметаною, зеленню або як окрема страва, запечена в глиняному горщику.

«Деруни з грибами» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 200 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 60 г
  • Сіль і перець – за смаком

Для соусу

  • Улюблені гриби – 200 г
  • Цибуля – 50 г
  • Сметана – 250 г

Деруни з грибами

Спосіб приготування

1. Картоплю й цибулю необхідно почистити й натерти на терці. Аби деруни не темніли, спочатку треба натерти цибулину, а потім картоплю.

2. Далі додайте просіяне борошно, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте. Розігрійте сковороду, налийте олії. Обсмажте деруни з обох боків до готовності. Вони повинні бути рум’яного кольору.

3. Цибулю та гриби тонко нарізати й обсмажити на окремій сковороді до золотавого кольору, додати сметану, сіль і перець. Потім на дно форми для запікання викладіть деруни, залийте їх грибами в сметанному соусі.

4. Розігрійте духовку до 180–200 градусів і поставте на 7–10 хвилин.

5. Подавайте з вершковим соусом, сметаною або зеленню.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані крабові палички»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо