В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі десерт «Бите скло». Його легко впізнати за яскравими шматочками желе, які виглядають як кольорове скло в молочно-білому сметанному шарі.
Завдяки сметанній основі десерт «Бите скло» виходить вершковим і не надто солодким, а різнокольорові шматочки желе з ківі, полуницею та апельсином додають свіжості й цікавого вигляду.
Десерт «Бите скло» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- Сметана 15% – 500 г
- Желатин – 3 ч.л.
- Цукор – 100 г
- Желе в пакетику порошок – 3 шт.
Спосіб приготування
1. Взяти готову суміш для приготування фруктового желе трьох різних смаків. Можна взяти ківі, полуницю та апельсин. Приготувати за інструкцією. Замість сумішей можна приготувати желе з соку.
2. Розлити желе у форми та залишити застигати в холодильнику на кілька годин.
3. Застигле желе дістати з форми та нарізати великими довільними шматками. Достатньо буде близько стаканчика желе кожного смаку.
4. Нарізані кубики покласти у форми для подачі готового десерту.
5. Желатин залити 100 мілілітрами води та залишити на 15 хвилин, щоб набухнув.
6. В окремій мисці сметану та цукор добре змішати міксером, щоб цукор повністю розтанув.
7. Продовжувати збивати суміш міксером та поступово додавати желатин.
8. Форми з кольоровим желе обережно залити сметанною сумішшю та залишити в холодильнику на годину.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком
Головні новини України – ТУТ.