В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Донати». Це смачні та красиві американські пончики. Рецепт тіста дуже простий і вимішується приблизно 15 хвилин. Основна його складність полягає у правильному смаженні пончиків, оскільки дуже важливо їх не спалити.
Для того, щоб донати виглядали апетитно та яскраво, треба використати шоколад трьох типів: білий, чорний та молочний. Також можна взячти різні посипки. Окрім цього, якщо ви хочете, щоб пончики були яскраві, можна в білий шоколад додавати різні харчові барвники.
«Донати» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Пшеничне борошно – 640 г
- Цукор – 60 г
- Сухі дріжджі – 14 г
- Вершкове масло – 90 г
- Молоко – 250 г
- Сіль – дрібка
- Яйце – 2 шт.
- Шоколад – за смаком, для декору
- Вершки – за смаком для декору
- Рослинна олія – 300-400 мл для смаження
- Екстракт ванілі – 1-2 ч.л.
Спосіб приготування
1. На першому етапі приготування потрібно у чашу міксера відправити всі рідкі продукти. Зокрема, розтопити вершкове масло (це можна робити у мікрохвильовці або на водяній бані) і відправити його в чашу, потім влити тепле молоко. Воно повинно бути максимально жирним, в ідеалі – 3, 2%. Також додати 2 яйця та трішки екстракту ванілі, який можна замінити звичайним ваніліном.
2. Тепер в цю суміш висипати увесь цукор, дрібку солі та сухі дріжджі, які обов’язково повинні бути свіжі. Просіяти в чашу через сито пшеничне борошно. Замішати однорідне тісто. Це можна робити спеціальними пристроями, на приклад, міксером, а можна також і спочатку ложкою, а потім руками на робочій поверхні.
3. Після цього тісто повинно підійти. Тут можна вчинити двома способами:
- Накрити тарілку з тістом харчовою плівкою і залишити в теплому місці приблизно на годину;
- Змастити дно чаші мультиварки олією і покласти туди тісто. Розігріти мультиварку до 35 градусів і підігріти тісто приблизно 30 хвилин.
4. Через півгодини тісто розкатати кухонною качалкою до товщини 1 см.
5. Тепер треба сформувати пончики. Для цього знадобиться спеціальна формочка для вирізання донатів. Якщо її немає, то можна замінити її підручними засобами.
6. Виліплені пончики викласти на деко, застелене пергаментним папером.
7. Після цього у глибоку сковорідку влити рослинну олію. Для того, щоб пончики не горіли під час смаження, її потрібно підігріти, а тоді трішки охолодити. Тільки потім покласти в олію виліплені вироби.
8. Гарячі донати викласти на паперові рушники, щоб позбавити їх зайвого жиру.
9. Охолоджені пончики прикрасити шоколадом. Взяти білий, молочний та чорний. Можна декорувати свій десерт, відштовхуючись від власних смаків. У шоколад налити гарячі вершки і розтопити його до однорідності.
10. Для того, щоб зробити яскраві пончики, можна використати барвники. Для цього висипати трішки барвника у чашку і налити туди трішки води. Розмішати суміш, а потім додати її в білий шоколад. Також можна використовувати гелеві барвники, які можна додавати відразу у білий шоколад.
11. Кожен пончик занурити у шоколад, трішки зачекати, щоб він стік.
12. За бажанням пончики можна посипати будь-якими посипками.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріжки з капустою на кефірі»
Головні новини України – ТУТ.