Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Фаршировані кабачки» – приготування в духовці, мультиварці та на сковороді

Рецепт дня: «Фаршировані кабачки» – приготування в духовці, мультиварці та на сковороді

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Фаршировані кабачки». Вони чудово підійдуть на обід і вечерю.

Сезон кабачків в Україні триває на повну. Існує безліч страв із цим овочем. Розповідаємо, як приготувати фаршировані кабачки на сковорідці, в мультиварці та духовці.

«Фаршировані кабачки» – рецепти приготування

Кабачки фаршировані фаршем на сковороді

Інгредієнти

  • один кабачок;
  • 150 грамів фаршу;
  • столову ложку сирого рису;
  • один помідор;
  • одну моркву;
  • одну цибулину;
  • зелень;
  • сіль і перець;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування

1. Рис відварюємо і залишаємо остигати. Цибулину потрібно дрібно нарізати, а морквину – натерти. Обсмажуємо їх на сковорідці, приправляємо спеціями і додаємо туди шматочки помідора та рубану зелень. Тушкуємо близько трьох хвилин.

2. Фарш змішуємо з рисом, приправляємо. З кабачка зчищаємо шкірку і ложкою акуратно прибираємо м’якоть. Заповнюємо його фаршем.

3. Обсмажуємо кабачок у сотейнику, додаємо туди морквяно-цибулеву засмажку, вливаємо воду, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні до м’якості. Час від часу його потрібно перевертати, щоб він приготувався з усіх боків.

Рецепт дня: «Фаршировані кабачки»

Фаршировані кабачки в мультиварці

Інгредієнти

  • чотири молодих кабачки;
  • одну цибулину;
  • дві моркви;
  • 15 грамів вершкового масла;
  • кріп;
  • півсклянки відвареного рису;
  • 100 грамів сиру;
  • сіль, перець;
  • лавровий лист;
  • 50 мілілітрів води.

Спосіб приготування

1. Цибулину ріжемо кубиком, а моркву – натираємо. Вливаємо в чашу мультиварки олію і готуємо їх 10 хвилин на режимі “Смаження”.

2. У цей час дрібним кубиком ріжемо сир і додаємо до овочів. Туди ж додаємо вершкове масло, рис, рубану зелень, гострий перець і приправляємо. Перекладаємо начинку в миску, а чашу протираємо серветками.

3. Кабачки ріжемо на три частини. З них можна сформувати човники або ж прибрати м’якоть, щоб вийшли бочоночки з дном. Фаршируємо їх начинкою і викладаємо в мультиварку. Наливаємо воду, вмикаємо режим “Запікання” і готуємо 25 хвилин із закритою кришкою.

Фаршировані кабачки в духовці кільцями

Інгредієнти

  • один-два кабачки;
  • 300 грамів фаршу;
  • одну цибулину;
  • зубчик часнику;
  • сіль і перець;
  • одну-дві столові ложки рослинної олії;
  • 100 грамів твердого сиру.

Спосіб приготування

1. Кабачки нарізаємо на кружальця і ложкою прибираємо з них м’якоть.

2. Фарш змішуємо з цибулею, часником і спеціями.

3. Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо олією. Кладемо туди кабачки і фаршируємо їх, зверху посипаємо сиром.

4. Запікаємо близько 40 хвилин за 180 градусів.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Лінива Шаурма»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо