В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Фаршировані кабачки». Вони чудово підійдуть на обід і вечерю.
Сезон кабачків в Україні триває на повну. Існує безліч страв із цим овочем. Розповідаємо, як приготувати фаршировані кабачки на сковорідці, в мультиварці та духовці.
«Фаршировані кабачки» – рецепти приготування
Кабачки фаршировані фаршем на сковороді
Інгредієнти
- один кабачок;
- 150 грамів фаршу;
- столову ложку сирого рису;
- один помідор;
- одну моркву;
- одну цибулину;
- зелень;
- сіль і перець;
- рослинна олія.
Спосіб приготування
1. Рис відварюємо і залишаємо остигати. Цибулину потрібно дрібно нарізати, а морквину – натерти. Обсмажуємо їх на сковорідці, приправляємо спеціями і додаємо туди шматочки помідора та рубану зелень. Тушкуємо близько трьох хвилин.
2. Фарш змішуємо з рисом, приправляємо. З кабачка зчищаємо шкірку і ложкою акуратно прибираємо м’якоть. Заповнюємо його фаршем.
3. Обсмажуємо кабачок у сотейнику, додаємо туди морквяно-цибулеву засмажку, вливаємо воду, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні до м’якості. Час від часу його потрібно перевертати, щоб він приготувався з усіх боків.
Фаршировані кабачки в мультиварці
Інгредієнти
- чотири молодих кабачки;
- одну цибулину;
- дві моркви;
- 15 грамів вершкового масла;
- кріп;
- півсклянки відвареного рису;
- 100 грамів сиру;
- сіль, перець;
- лавровий лист;
- 50 мілілітрів води.
Спосіб приготування
1. Цибулину ріжемо кубиком, а моркву – натираємо. Вливаємо в чашу мультиварки олію і готуємо їх 10 хвилин на режимі “Смаження”.
2. У цей час дрібним кубиком ріжемо сир і додаємо до овочів. Туди ж додаємо вершкове масло, рис, рубану зелень, гострий перець і приправляємо. Перекладаємо начинку в миску, а чашу протираємо серветками.
3. Кабачки ріжемо на три частини. З них можна сформувати човники або ж прибрати м’якоть, щоб вийшли бочоночки з дном. Фаршируємо їх начинкою і викладаємо в мультиварку. Наливаємо воду, вмикаємо режим “Запікання” і готуємо 25 хвилин із закритою кришкою.
Фаршировані кабачки в духовці кільцями
Інгредієнти
- один-два кабачки;
- 300 грамів фаршу;
- одну цибулину;
- зубчик часнику;
- сіль і перець;
- одну-дві столові ложки рослинної олії;
- 100 грамів твердого сиру.
Спосіб приготування
1. Кабачки нарізаємо на кружальця і ложкою прибираємо з них м’якоть.
2. Фарш змішуємо з цибулею, часником і спеціями.
3. Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо олією. Кладемо туди кабачки і фаршируємо їх, зверху посипаємо сиром.
4. Запікаємо близько 40 хвилин за 180 градусів.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Лінива Шаурма»
Головні новини України – ТУТ.