Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Галета з грибами та цибулею»

Рецепт дня: «Галета з грибами та цибулею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву «Галета з грибами та цибулею». Вона поєднує елементи французької та української кухонь. В основі страви – пісочне тісто, начинка з карамелізованої цибулі та смажених печериць, доповнена ароматом чебрецю й пармезану.

Рецепт від професійної кухарки Анастасії Ворже.

«Галета з грибами та цибулею» – рецепт приготування

Інгредієнти:

для тіста:

  • борошно пшеничне – 180 г;
  • цукор – 15 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • масло вершкове – 120 г;
  • холодна вода – 50 мл;

для начинки:

  • цибуля жовта ріпчаста – 2 шт.;
  • печериці – 400 г;
  • бейбі-шпинат – 50 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • пармезан – 10 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • чебрець, гілочка – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • масло вершкове – 10 г.

Рецепт дня: «Галета з грибами та цибулею»

Спосіб приготування

1. Почніть із тіста, йому знадобиться час охолонути. Візьміть миску й змішайте в ній борошно, цукор і сіль. Наріжте холодне масло кубиками та добре перетріть із борошном пальцями – отримаєте м’які крихти. Додайте холодну воду й швидко вимішайте тісто ложкою. Якщо потрібно, злегка помніть руками. Зберіть тісто в кулю, обгорніть харчовою плівкою та покладіть у холодильник щонайменше на 2 години.

2. Тонко нашаткуйте цибулю. Розігрійте у великій пательні трохи олії та шматочок вершкового масла. Додайте цибулю, всипте по дрібці солі, цукру й перцю. Перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на середньому вогні 5-10 хвилин, поки цибуля не стане м’якою і золотистою.

3. Тим часом подрібніть печериці. Не забувайте час від часу помішувати цибулю. Перекладіть готову цибулю в миску. У ту ж пательню висипте гриби, за потреби долийте трохи олії. Посоліть, поперчіть і підсмажте до рум’яності на сильному вогні. Смажте у два етапи, так вони краще підрум’яняться. Готові печериці також перекладіть у миску. Потім злегка протушкуйте шпинат.

4. Додайте до грибів цибулю, шпинат, тертий сир і яйце. Добре перемішайте та поставте начинку охолодитися в холодильник.

5. Розігрійте духовку до 200 °C. Присипте пергамент борошном і розкатайте на ньому тісто в коло діаметром близько 30 см. Якщо тісто почне липнути (через розм’якшене масло) – трохи охолодіть його.

6. Викладіть начинку в центр. Загорніть краї тіста до середини, формуючи галету, й обережно перенесіть її разом із пергаментом на деко. Випікайте 40-50 хвилин, поки краї не стануть рум’яними й хрумкими.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сосиски в тісті вдома»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо