Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Гарбузовий пиріг з кавою та корицею»

Рецепт дня: «Гарбузовий пиріг з кавою та корицею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гарбузовий пиріг з кавою та корицею»

Це десерт із гарбуза із виразним ароматом спецій і легкою кавовою ноткою смаку. Він стане хорошим доповненням до чаю чи кави, особливо в холодну пору року. Осінній пиріг із гарбузом готується без складних технік, але має багатий смак і ніжну текстуру.

«Гарбузовий пиріг з кавою та корицею» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 240 г
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1,25 ч.л.
  • Сода харчова – 0,25 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове – 115 г
  • Цукор – 140 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ваніль – 1 ч.л.
  • Кефір – 100 мл
  • Пюре гарбузове – 200 г

Для просочення:

  • Кава еспресо – 40 мл
  • Молоко – 50 г
  • Згущене молоко – 60 г
  • Кориця мелена – 0,5 ч.л.
  • Ваніль – 0,5 ч.л.

Для крему:

  • Сир «Філадельфія» – 175 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукрова пудра – 35 г
  • Кориця мелена – 0, 5 ч.л.

Гарбузовий пиріг з кавою та корицею

Спосіб приготування

1. Розігрій духовку до 175 °C. Форму 21×21 см змасти маслом і вистели пергаментом.

2. Змішай сухі інгредієнти: борошно, корицю, розпушувач, соду та сіль. В іншій мисці збий масло з цукром до пухкої маси та додай яйця та ваніль.

3. Вмішай гарбузове пюре та кефір у масляну суміш. Потім поступово додай суху суміш, перемішай до однорідності.

4. Перелий тісто у форму, випікай 35–40 хв. Готовність перевіряй зубочисткою. Дай трохи охолонути, зроби проколи паличкою та полий просоченням.

5. Збий вершкове масло з пудрою та ваніллю, додай крем-сир і корицю. Знову збий до ніжної текстури. Покрий корж рівним шаром крему.

Смачного!

Ще новини України: Рецепт дня: «Фаршировані помідори рисом та салямі»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо