В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гарбузовий пиріг з кавою та корицею»
Це десерт із гарбуза із виразним ароматом спецій і легкою кавовою ноткою смаку. Він стане хорошим доповненням до чаю чи кави, особливо в холодну пору року. Осінній пиріг із гарбузом готується без складних технік, але має багатий смак і ніжну текстуру.
«Гарбузовий пиріг з кавою та корицею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Борошно пшеничне – 240 г
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1,25 ч.л.
- Сода харчова – 0,25 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Масло вершкове – 115 г
- Цукор – 140 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Ваніль – 1 ч.л.
- Кефір – 100 мл
- Пюре гарбузове – 200 г
Для просочення:
- Кава еспресо – 40 мл
- Молоко – 50 г
- Згущене молоко – 60 г
- Кориця мелена – 0,5 ч.л.
- Ваніль – 0,5 ч.л.
Для крему:
- Сир «Філадельфія» – 175 г
- Масло вершкове – 50 г
- Цукрова пудра – 35 г
- Кориця мелена – 0, 5 ч.л.
Спосіб приготування
1. Розігрій духовку до 175 °C. Форму 21×21 см змасти маслом і вистели пергаментом.
2. Змішай сухі інгредієнти: борошно, корицю, розпушувач, соду та сіль. В іншій мисці збий масло з цукром до пухкої маси та додай яйця та ваніль.
3. Вмішай гарбузове пюре та кефір у масляну суміш. Потім поступово додай суху суміш, перемішай до однорідності.
4. Перелий тісто у форму, випікай 35–40 хв. Готовність перевіряй зубочисткою. Дай трохи охолонути, зроби проколи паличкою та полий просоченням.
5. Збий вершкове масло з пудрою та ваніллю, додай крем-сир і корицю. Знову збий до ніжної текстури. Покрий корж рівним шаром крему.
Смачного!
Ще новини України: Рецепт дня: «Фаршировані помідори рисом та салямі»
Головні новини України – ТУТ.