В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гарбузовий рулет з начинкою із вершкового сиру». Гарбуз завжди доступний, має приємну текстуру, солодкуватий смак та духмяний аромат. Саме тому він ідеально підходить для випічки.
Гарбузовий рулет із начинкою із вершкового сиру – це смачний осінній десерт, який поєднує ніжний гарбузовий бісквіт із кремовою начинкою. Цей рецепт ідеально підходить для святкового столу чи затишного чаювання.
«Гарбузовий рулет з начинкою із вершкового сиру» – рецепт дня
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – ¾ скл.
- Цукор – 1 л
- Яйце – 3 шт.
- Пюре гарбузове – 2/3 скл.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сік лимона – 1 ч.л.
- Кориця мелена –2 ч.л.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
- Мускатний горіх мелений – ½ ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Горіх пекан – 1 скл.
Для начинки:
- Цукрова пудра – 1 скл.
- Вершковий сир – 230 г
- Масло вершкове – 5 ст.л.
- Ванільний екстракт – 1 ч.л.
Спосіб приготування
1. У мисці добре збийте яйця із цукровим піском, поступово додайте гарбузове пюре та лимонний сік та продовжуйте перемішувати, доки консистенція не стане однорідною.
2. В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач та мелену корицю, імбир, мускатний горіх та дрібку солі. Змішайте всі інгредієнти разом.
3. Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть форму для рулету маслом або кулінарним спреєм і застеліть її пергаментним папером. Далі папір змастіть маслом і присипте борошном.
4. Змішайте сухі та вологі маси в одну однорідну.
5. Викладіть тісто у форму, посипте подрібненими горіхами (можна брати будь-які) та випікайте 15-20 хвилин. Дістаньте з духовки та покладіть на кухонний рушник, посипаний цукровою пудрою, — тобто переверніть на нього і обережно зніміть пергаментний папір з коржа.
6. Загорніть рушником корж у тугий рулет, але слідкуйте, щоб не покришився. Поки відкладіть.
7. Тепер час приготувати крем: змішайте міксером вершковий сир, масло, ванільний екстракт.
8. Акуратно розгорніть рулет, змастіть готовим кремом і за допомогою рушника знову обережно згорніть рулет.
9. Залиште у холодильнику на 2 години, а потім наріжте на порційні шматочки.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері»
Головні новини України – ТУТ.