В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гато з кабачків». Це італійський пиріг-запіканка, який готується з тертих кабачків, сиру, яєць, цибулі та інших інгредієнтів і запікається в духовці.
«Гато з кабачків» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Кабачки – 4 шт.
- Шинка – 150 г
- Сир м’який – 100 г
- Пармезан тертий – 70 г
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 5 г
- Оливкова олія – 4 мл
- Масло вершкове – 40 г
Спосіб приготування
1. Попередньо натри кабачки, посоли й поклади в друшляк щоб позбутися зайвої рідини.
2. Цибулю почисти та подрібни. У сковороду налий трохи олії та обсмаж цибулю до м’якості. Додай натерті кабачки та готуй до м’якості (10-15 хвилин).
3. Духовку розігрій до 170°С. На бажання змасти прямокутну форму невеликою кількістю олії.
4. Відтисни кабачки та поклади в миску. М’який сир натри, шинку наріж. Вбий яйця, додай 80 г панірувальних сухарів, 50 г пармезану, м’який сир, шинку. Посоли, поперчи і добре перемішай.
5. Суміш виклади у форму, розрівняй. Зверху поклади шматочки вершкового масла, посип панірувальними сухарями й пармезаном.
6. Випікай 30 хвилин, подавай гато з кабачків гарячим.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: десерт «Бите скло»
Головні новини України – ТУТ.