В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Горохляники». Колись вона була обов’язковою на кожному столі — простою, ситною та неймовірно ароматною.
Горохляники, чи як їх ще називали в селах — «горохові котлети», готували на свята та в будні, подавали зі сметаною, зеленню, шкварками, овочевим салатом чи тушкованою капустою. Страва дуже смачна і легка в приготуванні.
Рецептом поділилися на сторінці Буде смачно разом.
«Горохляники» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Горох – 1 скл.
- Вода – 2 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 5 ст.л.
- Сіль- ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – 100 мл

Спосіб приготування
1. Підготуйте горох. Якщо він сухий — замочіть на ніч, щоб став м’якшим. Потім промийте та відваріть до повної готовності. Зерна мають легко розминатися.
2. Розімніть гарячий горох товкачем або блендером до однорідної маси.
3. Цибулю дрібно наріжте та обсмажте на олії до золотистого кольору. Вона надасть гороху насиченого домашнього аромату.
4. Змішайте пюре з обсмаженою цибулею, борошном, яйцем, сіллю і перцем. Має вийти густа, але м’яка маса.
5. Руками або ложкою сформуйте невеликі коржики та обсмажте з обох боків до золотистої скоринки.
Ще новини України: Рецепт дня: закуска «Мандаринки» — цікава ідея для святкового меню





