В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гороховий суп».
Гороховий суп – просте і смачне перше блюдо. Як зробити його з куркою, копченостями або взагалі без м’яса.
“Гороховий суп”
Рецепт приготування з м’ясом
Інгредієнти:
- Горох лущений – 300 г
- Реберця копчені – 1 кг або куряче філе – 500 г
- Сосиски копчені – 2-3 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія рослинна – 30 г
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 3 л
Спосіб приготування
1. У каструлю налити 3 літри води, закип’ятити її, викласти промитий горох і нарізане м’ясо (реберця). Варити 50-70 хвилин.
2. Почистити картоплю, нарізати кубиками, додати в суп і варити ще 15-20 хвилин, попередньо діставши звідти м’ясо.
3. Сосиски нарізати кружечками, якщо використовували реберця, то відокремити м’ясо від кісток.
4. Цибулю і моркву почистити, подрібнити і обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
5. Перекласти м’ясо, сосиски і пасерування в суп, варити 10-15 хвилин під кришкою.
6. Додати нашатковану зелень, залишити на 5 хвилин на повільному вогні, потім вимкнути плиту і подавати суп до столу.
Рецепт приготування без м’яса
Інгредієнти
- Горох сушений – 2 склянки
- Крупа вівсяна – 4-6 ст. ложок
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Олія рослинна – 30 мл ( за смаком)
- Зелень – за смаком
- Вода – 3 л
Спосіб приготування
1. Промити горох, картоплю очистити, нарізати кубиками, так само вчинити з цибулею.
2. Моркву натерти на тертці, разом з цибулею обсмажити на сковороді 3-5 хвилин.
3. Каструлю з горохом довести до кипіння, варити близько 60 хвилин до розварювання гороху.
4. Потім додати вівсянку, картоплю і пасерування, посолити, поперчити, варити ще 20-25 хвилин.
5. Подавати суп, посипавши свіжою зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушкована капуста»
Головні новини України – ТУТ.