В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гороховий суп-пюре з сухариками». Смачний і ароматний він сподобається навіть дітям.
Розварений горох надає страві шовковисту структуру. Ніжний суп добре доповнять хрусткі сухарики.
«Гороховий суп-пюре з сухариками» – рецепт приготування
Готувати його можна на курячому бульйоні, або на овочевому в пісному варіанті. Воду для супу варто використовувати бутильовану, щоб горох добре розварився.
Інгредієнти:
- курка – 250 г;
- вода – 2 л;
- горох сушений – 200 г;
- картопля – 300 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія – 3 ст. л.;
- хліб – 5 скибочок;
- приправа хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
- зелень – для прикрашання
- сіль, перець мелений – за смаком.
- вершки або тертий сир – за бажанням
Спосіб приготування
1. Зварити з курки бульйон 40-60 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. М’ясо витягнути і залишити остигати. Нарізати м’ясо невеликими шматочками.
2. Горох промити кілька разів і замочити на 5-6 годин. Замочена крупа краще розварюється в супі.
3. Скибочки хліба нарізати кубиками і викласти в пакет. Додати чайну ложку солі і столову ложку хмелі-сунелі. Зав’язати пакет і струсити кілька разів, щоб сухарики вкрилися спеціями. Потім знову розв’язати кульок, влити ложку рослинної олії і знову потрусити хліб. Викласти підготовлені кубики на деко або на гарячу суху сковороду, і готувати 10-50 хвилин в духовці або на плиті.
4. Цибулю і моркву довільно нарізати. Обсмажити овочі до готовності в сковороді з розігрітою соняшниковою олією приблизно 4-5 хвилин.
5. У гарячий курячий бульйон викласти горох і варити до готовності. Час приготування гороху займає 30-60 хвилин в залежності від сорту.
6. Додати в каструлю з бульйоном і горохом картоплю, і варити ще 15 хвилин. Потім викласти в суп овочеву зажарку, сіль і спеції, варити все разом ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.
7. Для приготування пюре в гарячий суп занурити блендер і на невеликій швидкості перебити все до однорідності. За бажанням в страву можна влити вершки або додати тертий сир.
8. Готовий гарячий суп-пюре розлити по тарілках і викласти в нього шматочки курки. Посипати рубаною зеленню. До супу подати домашні сухарики.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: пиріг «Манник з яблуками на сковороді»
Головні новини України – ТУТ.