Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Гороховий суп-пюре з сухариками»

Рецепт дня: «Гороховий суп-пюре з сухариками»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гороховий суп-пюре з сухариками». Смачний і ароматний він сподобається навіть дітям.

Розварений горох надає страві шовковисту структуру. Ніжний суп добре доповнять хрусткі сухарики.

«Гороховий суп-пюре з сухариками» – рецепт приготування

Готувати його можна на курячому бульйоні, або на овочевому в пісному варіанті. Воду для супу варто використовувати бутильовану, щоб горох добре розварився.

Інгредієнти:

  • курка – 250 г;
  • вода – 2 л;
  • горох сушений – 200 г;
  • картопля – 300 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • хліб – 5 скибочок;
  • приправа хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
  • зелень – для прикрашання
  • сіль, перець мелений – за смаком.
  • вершки або тертий сир – за бажанням

Рецепт дня: «Гороховий суп-пюре з сухариками»

Спосіб приготування

1. Зварити з курки бульйон 40-60 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. М’ясо витягнути і залишити остигати. Нарізати м’ясо невеликими шматочками.

2. Горох промити кілька разів і замочити на 5-6 годин. Замочена крупа краще розварюється в супі.

3. Скибочки хліба нарізати кубиками і викласти в пакет. Додати чайну ложку солі і столову ложку хмелі-сунелі. Зав’язати пакет і струсити кілька разів, щоб сухарики вкрилися спеціями. Потім знову розв’язати кульок, влити ложку рослинної олії і знову потрусити хліб. Викласти підготовлені кубики на деко або на гарячу суху сковороду, і готувати 10-50 хвилин в духовці або на плиті.

4. Цибулю і моркву довільно нарізати. Обсмажити овочі до готовності в сковороді з розігрітою соняшниковою олією приблизно 4-5 хвилин.

5. У гарячий курячий бульйон викласти горох і варити до готовності. Час приготування гороху займає 30-60 хвилин в залежності від сорту.

6. Додати в каструлю з бульйоном і горохом картоплю, і варити ще 15 хвилин. Потім викласти в суп овочеву зажарку, сіль і спеції, варити все разом ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.

7. Для приготування пюре в гарячий суп занурити блендер і на невеликій швидкості перебити все до однорідності. За бажанням в страву можна влити вершки або додати тертий сир.

8. Готовий гарячий суп-пюре розлити по тарілках і викласти в нього шматочки курки. Посипати рубаною зеленню. До супу подати домашні сухарики.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: пиріг «Манник з яблуками на сковороді»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо