В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Гострий квасолевий суп із фаршем».
Густий, ароматний і трохи пекучий суп із фаршем, квасолею, перцем чилі і овочами чудово зігріє у будь-яку погоду.
Ця страва є спрощеною версією мексиканського чилі кон карне.
«Гострий квасолевий суп із фаршем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Квасоля – 200 г
- М’ясний фарш – 400 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Перець чилі червоний – 1 шт.
- Томати – 500 г
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Курячий бульйон – 200 мл
- Оливкова олія – 30 мл
- Паприка мелена – 5 г
- Коріандр мелений – 5 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування
1. Квасолю замочіть на ніч. Потім промийте, залийте 1 л чистої води, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 40 хвилин.
2. Цибулю і часник очистіть, подрібніть і обсмажте на сковороді в розігрітій олії до м’якості. Перець чилі помийте, дрібно наріжте і додайте в сковороду, просмажте кілька хвилин, помішуючи.
3. Покладіть до пасерованих овочів фарш, сіль і спеції, готуйте 15 хвилин, ретельно перемішуючи.
4. Помийте помідори і болгарський перець, видаліть із нього серцевину. Наріжте підготовлені овочі невеликими кубиками.
5. У керамічну каструлю або горщик покладіть кубики овочів, квасолю з відваром, фарш, влийте бульйон, посоліть і перемішайте. Помістіть у духовку, розігріту до 200 градусів, а коли суп закипить, знизьте температуру до 160 градусів і готуйте 1 годину. Подавайте готовий суп гарячим зі сметаною.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пельмені в сирному бульйоні»
Головні новини України – ТУТ.





