В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Грибний суп із гречаною крупою».
Це ароматна, ситна та проста у приготуванні перша страва, яка часто готується як пісний або вегетаріанський варіант. Він поєднує гриби (печериці або лісові) з картоплею, морквою та цибулею, надаючи насичений смак та швидке відчуття ситості завдяки гречці.
Для приготування цього супу не потрібно багато часу, оскільки він готується без м’яса.
«Грибний суп із гречаною крупою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Вода – 1,5 л
- Гречана крупа – 3 ст.л.
- Печериці – 400 г
- Картопля – 250 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – ½ шт..
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Вершкове масло – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування
1. Гречану крупу промийте холодною водою.
2. Печериці помийте та наріжте на середні шматочки.
3. Картоплю очистьте і наріжте на невеликі кубики.
4. Цибулю ріпчасту, моркву, перець болгарський почистьте і наріжте на дрібні кубики.
5. У пательні на середньому вогні розігрійте олію та вершкове масло, викладіть цибулю, моркву, обсмажте 2-3 хвилини, потім додайте гриби, перець болгарський і протушкуйте 10 хвилин.
6. У каструлю влийте воду, доведіть до кипіння, опустіть у неї картоплю, гречку і варіть від моменту закипання 10 хвилин. Викладіть у каструлю гриби з овочами, посоліть, додайте лавровий лист, перець чорний мелений і варіть три хвилини. Дайте супу настоятися 10-15 хвилин.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат з куркою, баклажанами та грибами в тарталетках»
Головні новини України – ТУТ.





