Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Грибний суп із гречаною крупою»

Рецепт дня: «Грибний суп із гречаною крупою»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Грибний суп із гречаною крупою».

Це ароматна, ситна та проста у приготуванні перша страва, яка часто готується як пісний або вегетаріанський варіант. Він поєднує гриби (печериці або лісові) з картоплею, морквою та цибулею, надаючи насичений смак та швидке відчуття ситості завдяки гречці.

Для приготування цього супу не потрібно багато часу, оскільки він готується без м’яса.

«Грибний суп із гречаною крупою» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Вода – 1,5 л
  • Гречана крупа – 3 ст.л.
  • Печериці – 400 г
  • Картопля – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт..
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Рецепт дня: «Грибний суп із гречаною крупою»

Спосіб приготування

1. Гречану крупу промийте холодною водою.

2. Печериці помийте та наріжте на середні шматочки.

3. Картоплю очистьте і наріжте на невеликі кубики.

4. Цибулю ріпчасту, моркву, перець болгарський почистьте і наріжте на дрібні кубики.

5. У пательні на середньому вогні розігрійте олію та вершкове масло, викладіть цибулю, моркву, обсмажте 2-3 хвилини, потім додайте гриби, перець болгарський і протушкуйте 10 хвилин.

6. У каструлю влийте воду, доведіть до кипіння, опустіть у неї картоплю, гречку і варіть від моменту закипання 10 хвилин. Викладіть у каструлю гриби з овочами, посоліть, додайте лавровий лист, перець чорний мелений і варіть три хвилини. Дайте супу настоятися 10-15 хвилин.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат з куркою, баклажанами та грибами в тарталетках»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо