В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Грибний суп». Її готують із різноманітних грибів – як зі свіжих, так і з сушених або заморожених.
Такий суп має багатогранний смак і насичений аромат. Він особливо смачний з білими грибами, але можна використовувати будь-які інші – печериці, боровики, підберезники, опеньки, гливи.
Такий суп може бути пісним або м’ясним. У нього додають сир, вершки, перловку або вермішель.
«Грибний суп» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Свіжі або заморожені гриби (будь-які) – 450-500 г
- Картопля – 600 г
- Морква – 150 г
- Цибуля – 150 г
- Лаврові листки – 2-3 шт.
- Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування
1. Якщо гриби великі, їх треба порізати. У киплячу воду (3-3,5 л) додати гриби. Посолити та поперчити. Варити протягом 15-20 хвилин. Свіжі гриби треба варити довше.
2. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на дрібній тертці. Картоплю почистити та нарізати кубиками або брусочками. Додати картоплю в каструлю й варити протягом 7-10 хвилин. Потім додати цибулю та моркву. Варити до готовності картоплі.
3. В кінці приготування додати лавровий лист (через 15 хвилин його треба вийняти з супу). Якщо необхідно, досолити. Під час подачі посипати зеленню.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Яєчні котлети»
Головні новини України – ТУТ.





