В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву Грибний жульєн «Єлисейські поля». Це гаряча закуска, яка зазвичай готується з грибами, цибулею, сиром та вершками або сметаною, і запекається до появи золотисто-рум’яної скоринки.
Назва страви французька, але в кухні цієї країни жульєном називають спосіб нарізання молодих овочів і не тільки. У нас жульєном називають конкретну страву. В її основі — гриби, запечені із сметаною та сиром.
До класичного поєднання додають і інші продукти, наприклад, моркву, броколі, креветки, мідії і т. д. Для подачі страви використовують порційні форми.
Грибний жульєн «Єлисейські поля» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Печериці – 400 г
- Масло – 50 г
- Борошно – 2 ч.л.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сметана 21% – 2 ст.л.
- Сіль та перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Борошно обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору і додати заморожені печериці, смажити 5–7 хвилин.
2. Яйця збити із сіллю, спеціями, майонезом та сметаною. Обсмажені печериці викласти у формочки, залити збитою сумішшю і запікати 5 хвилин. (до утворення золотистої скоринки) у добре розігрітій духовій шафі.
3. До столу цю страву подають гарячою.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі»
Головні новини України – ТУТ.