В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Яєчні котлети». Це смачно, просто в приготуванні і недорого. Вони можуть бути ідеальним сніданком, чудовим доповненням до обіду або ситною вечерею.
Це популярна страва у багатьох європейських країнах, наприклад, у Польщі та Румунії. На смак не нагадують м’ясні котлети, але схожі на пиріжки з начинкою з яєць і цибулі – дуже смачно і ароматно!
«Яєчні котлети» – рецепт приготування
Інгредієнти
- яйця – 4 шт.;
- цибуля зелена – 20 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- крупа манна – 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне – 1 ст. ложка + 3-4 ст. ложки для паніровки;
- паприка мелена – 1/2 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- олія рослинна (для смаження) – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування
1. Для приготування яєчних котлет насамперед потрібно відварити яйця. Заливаємо в каструльці водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 8 хвилин. Потім яйця потрібно залити холодною водою і залишити остуджуватися.
2. Очищаємо яйця від шкаралупи та їх потрібно натерти на великій тертці.
3. Натерті яйця перекладаємо у глибоку миску.
4. Зелену цибулю потрібно промити, обсушити, дрібно нарізати та відправити у миску з яйцями. Додаємо туди ж сметану.
5. Далі в миску потрібно всипати манну крупу, сіль та перець. Додати борошно (1 ст. ложка) та мелену паприку.
6. Ретельно перемішуємо інгредієнти між собою, злегка розтираючи ложкою або вилкою, щоб маса стала одноріднішою.
7. Борошно (3-4 ст. ложки) насипаємо в тарілку, зручну для панірування.
8. Приблизно 1/5 частину яєчної маси потрібно скачати в кульку, злегка сплющити, формуючи котлетку, і обваляти в борошні. У такий спосіб робимо всі котлетки.
9. У сковороді розігріваємо олію. Обсмажити яєчні котлети на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку до рум’яності.
10. Подавати готові яєчні котлетки до столу за бажанням доповнивши сметаною, свіжими овочами, різносолами.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Соковиті курячі «бомбочки» з начинкою»
Головні новини України – ТУТ.





