Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем» — простий рецепт на вечерю

Рецепт дня: «Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем» — простий рецепт на вечерю

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем».

Коблер — це страва, яка прийшла до нас з англійської кухні. Класичний фруктовий коблер готували як простий пиріг з начинкою, накритою скоринкою з тіста. Згодом в начинку стали додавати овочі та м’ясо.

На смак такий різновид запіканки виходить ніжним та насиченим: просочений хліб нагадує пишний омлет. Курячий фарш робить його ситним, а томати додають легку кислинку та свіжість. Ароматний сир зверху перетворює запіканку з фаршем на справжній домашній делікатес — рум’яний, з апетитною скоринкою.

Ця страва ідеально підійде для сімейного сніданку або вечері.

«Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Хліб білий, скибочка – 8 шт.
  • Курячий фарш – 300 г
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Томат рожевий – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сир – 100 г
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч .л.
  • Мускатний горіх мелений – ¼ ч.л.
  • Масло вершкове – 30 г
  • Кріп, пучок – 5 г
  • Петрушка, пучок – 5 г

Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем

Спосіб приготування

1. Підготуй усе для коблера: дістань курятину з холодильника, щоб вона нагрілася до кімнатної температури, почисть цибулю й часник.

Для страви зручно використовувати прямокутний хліб. У нас це хліб «Скандинавський» з льоном та соняшниковим насінням, який можна купити в «Сільпо». Пористий, повітряний м’якуш цього хліба добре просочується м’ясними соками та яєчною заливкою.

2. Куряче філе помий, обсуши від зайвої вологи, зачисть від жиру та плівочок, наріж на великі шматочки. Переклади куряче філе в чашу блендера. Додай до нього зубчик часнику та одну невелику цибулину, розрізану на 4 частини.

Для аромату додай зелень кропу та петрушки. Посоли до свого смаку, приправ чорним перцем. Подрібни інгредієнти в однорідний фарш.

3. Наріж хліб на скибочки такого розміру, щоб їх було зручно викласти у форму для запікання.

4. Рівномірно розподіли фарш на шматочки білого хліба.

5. Змасти дно та бортики форми для запікання вершковим маслом. Виклади в неї хліб із фаршем.

6. Наріж томат на тонкі кружечки, виклади їх у форму між скибочками хліба.

7. В окремому посуді з’єднай курячі яйця, молоко, сіль, чорний перець та мускатний горіх. Перемішай інгредієнти вінчиком до однорідної консистенції.

8. Поступово залий скибочки хліба з фаршем яєчно-молочною сумішшю.

9. Відправ яєчний коблер у розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин.

10. Акуратно дістань коблер із духовки, посип його тертим твердим сиром. Поверни страву в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і підрум’янився.

11. Готовий коблер дістань з духовки й трохи охолоди, потім прикрась зеленню.

Наріж теплий коблер з курячим фаршем на порційні шматочки й подавай до столу.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп із вермішеллю та секретним інгредієнтом»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо