В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Італійська паста із соусом з українських помідорів».
Такий соус можна використовувати і для домашньої піци, і подавати до м’яса.
Помідори запікаються разом із часником і цибулею, потім перебиваються блендером і запікаються в духовці вдруге, але вже з вершками.
Рецепт від фудблогерки marichka_na_kuxni
«Італійська паста із соусом з українських помідорів» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для соусу
- Томати – 3 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Часник – 11 зубчик
- Вершки 10% – 100 мл
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – 3 г
- Перець чорний мелений – 1 г
- Орегано сушене – 1 г
- Паприка мелена – 1 г
Основні
- Макарони фарфале (можна взяти спагеті або інші макарони) – 200 г
- Пармезан тертий – 40 г
- Базилік, гілочка – 1 шт.
Спосіб приготування
1. Духовку розігрій до 180°C.
Цибулю і часник почисть.
Помідори, цибулю та часник виклади у форму для запікання. Полий оливковою олією, приправ спеціями і запікай близько 35 хв.
2. З готових помідорів зніми шкірку, всі овочі перебий блендером до однорідності.
Додай вершки, перемішай соус, перелий у форму і знову постав у духовку на 5–10 хв, щоб він став більш насиченим.
3. Тим часом відвари пасту до стану al dente, злий воду.
Додай пасту в соус, добре перемішай.
Подавай страву гарячою, посипавши натертим сиром і прикрасивши свіжим базиліком.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп-пюре із печеного солодкого перцю»