Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Юшка з карасями»

Рецепт дня: «Юшка з карасями»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Юшка з карасями». Це старовинне перше блюдо, яке готується з різних частин риби. Раніше її ділили на три види – червона, біла і чорна в залежності від головного інгредієнта – виду риби.

Для того щоб зрозуміти, як варити юшку з голови або з інших частин риби, важливо правильно обрати інгредієнти. Риба повинна бути свіжою, і не обов’язково одного і того ж виду – її  можна комбінувати. Для більш наваристого бульйонуо використовуйте річкову рибу.

«Юшка з карасями» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Карась – 600 г
  • Картопля – 400 г
  • Цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 1 шт.
  • Морква (невеликого розміру) – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень кропу – 5 г
  • Зелень петрушки – 5 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вода – 1,5 л

Рецепт дня: «Юшка з карасями»

Спосіб приготування

1. Картоплю почистити, нарізати кубиками і викласти в каструлю. Залити водою, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, а потім варити на мінімальному до готовності.

2. Рибу почистити, видалити плавники і нутрощі, промити і нарізати шматочками по 2 см.

3. Цибулю і моркву почистити, нарізати кубиками і викласти на сковороду. Обсмажувати 3-5 хвилин, поливши олією, на середньому вогні.

4. Посолити картоплю, викласти до неї рибу. Довести до кипіння, додати зажарку. Варити 10-15 хвилин до готовності риби, в кінці посипати подрібненою зеленню, приправити перцем, сіллю і лавровим листом.

5. Перемішати, зняти з плити, дати настоятися 7-10 хвилин і пробувати.

Порада: Щоб прибрати неприємний запах з бульйону, додайте в нього лимон.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: торт «День і ніч»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо