В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Юшка з карасями». Це старовинне перше блюдо, яке готується з різних частин риби. Раніше її ділили на три види – червона, біла і чорна в залежності від головного інгредієнта – виду риби.
Для того щоб зрозуміти, як варити юшку з голови або з інших частин риби, важливо правильно обрати інгредієнти. Риба повинна бути свіжою, і не обов’язково одного і того ж виду – її можна комбінувати. Для більш наваристого бульйонуо використовуйте річкову рибу.
«Юшка з карасями» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Карась – 600 г
- Картопля – 400 г
- Цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 1 шт.
- Морква (невеликого розміру) – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень кропу – 5 г
- Зелень петрушки – 5 г
- Сіль, перець – за смаком
- Вода – 1,5 л
Спосіб приготування
1. Картоплю почистити, нарізати кубиками і викласти в каструлю. Залити водою, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, а потім варити на мінімальному до готовності.
2. Рибу почистити, видалити плавники і нутрощі, промити і нарізати шматочками по 2 см.
3. Цибулю і моркву почистити, нарізати кубиками і викласти на сковороду. Обсмажувати 3-5 хвилин, поливши олією, на середньому вогні.
4. Посолити картоплю, викласти до неї рибу. Довести до кипіння, додати зажарку. Варити 10-15 хвилин до готовності риби, в кінці посипати подрібненою зеленню, приправити перцем, сіллю і лавровим листом.
5. Перемішати, зняти з плити, дати настоятися 7-10 хвилин і пробувати.
Порада: Щоб прибрати неприємний запах з бульйону, додайте в нього лимон.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: торт «День і ніч»
Головні новини України – ТУТ.