В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею». Страва виходить соковитою і неймовірно смачною.
Це смачний та поживний варіант котлет, який може стати чудовою альтернативою традиційним м’ясним котлетам, або ж доповненням до них.
«Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею» – рецепт приготування
Котлети з кабачків з сиром
Інгредієнти:
- кабачки – 900 г;
- твердий сир – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- панірувальні сухарі – 100 г;
- зелень – кілька гілочок;
- іль – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком;
- олія.
Спосіб приготування
1. Натріть кабачки на крупній тертці, посоліть, перекладіть в сито – нехай стече сік.
2. Молоді кабачки можна не чистити, старі потрібно почистити і прибрати насіння.
3. Натріть сир на дрібній тертці, порубайте зелень, подрібніть цибулю, пропустіть часник через прес.
4. Змішайте кабачки, цибулю, сир, зелень, яйця, часник, панірувальні сухарі, посоліть і поперчіть.
5. Сформуйте котлети, обсмажте на розігрітій сковороді з маслом до рум’яної скоринки з одного боку, переверніть, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.
6. За бажанням котлети можна запекти в розігрітій до 180°C духовці.
Кабачкові котлети з картоплею
Ці кабачкові котлети пісні, в рецепті немає яєць – їх замінює картопляне пюре.
Інгредієнти:
- кабачки – 700 г;
- картопля – 400 г;
- морква – 2 шт.;
- борошно – 150-200 г;
- кріп – кілька гілочок
- зелена цибуля – кілька пір’їн;
- сіль – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком;
- панірувальні сухарі.
Спосіб приготування
1. Відваріть картоплю і зробіть з неї пюре, або використовуйте пюре, яке у вас залишилося.
2. Натріть кабачки на крупній тертці й відіжміть, моркву також натріть.
3. Змішайте картоплю, кабачки, моркву, посоліть, поперчіть. Додайте подрібнену зелень, борошно і ретельно вимішайте.
4. Зробіть котлети, обваляйте в сухарях і обсмажте на розігрітій олії або запечіть в розігрітій до 180°C духовці до готовності.
Кабачкові котлети з фаршем
Інгредієнти:
- кабачки – 300 г;
- фарш – 300 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 3 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування
1. Натріть кабачки за допомогою великої терки і відіжміть з них сік. З’єднайте з фаршем, яйцем, борошном, посоліть, поперчіть і перемішайте.
2. Сформуйте котлети, викладіть на деко з пергаментом і відправте запікатися в розігріту до 180°C духовку на 30-40 хвилин. Або обсмажте котлети на розігрітій сковороді з олією.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сосиски в тісті вдома»
Головні новини України – ТУТ.