Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею»

Рецепт дня: «Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею». Страва виходить соковитою і неймовірно смачною.

Це смачний та поживний варіант котлет, який може стати чудовою альтернативою традиційним м’ясним котлетам, або ж доповненням до них.

«Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею» – рецепт приготування

Котлети з кабачків з сиром

Інгредієнти:

  • кабачки – 900 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • панірувальні сухарі – 100 г;
  • зелень – кілька гілочок;
  • іль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • олія.

Спосіб приготування

1. Натріть кабачки на крупній тертці, посоліть, перекладіть в сито – нехай стече сік.

2. Молоді кабачки можна не чистити, старі потрібно почистити і прибрати насіння.

3. Натріть сир на дрібній тертці, порубайте зелень, подрібніть цибулю, пропустіть часник через прес.

4. Змішайте кабачки, цибулю, сир, зелень, яйця, часник, панірувальні сухарі, посоліть і поперчіть.

5. Сформуйте котлети, обсмажте на розігрітій сковороді з маслом до рум’яної скоринки з одного боку, переверніть, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.

6. За бажанням котлети можна запекти в розігрітій до 180°C духовці.

Рецепт дня: «Кабачкові котлети з фаршем, сиром і картоплею»

Кабачкові котлети з картоплею

Ці кабачкові котлети пісні, в рецепті немає яєць – їх замінює картопляне пюре.

Інгредієнти:

  • кабачки – 700 г;
  • картопля – 400 г;
  • морква – 2 шт.;
  • борошно – 150-200 г;
  • кріп – кілька гілочок
  • зелена цибуля – кілька пір’їн;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • панірувальні сухарі.

Спосіб приготування

1. Відваріть картоплю і зробіть з неї пюре, або використовуйте пюре, яке у вас залишилося.

2. Натріть кабачки на крупній тертці й відіжміть, моркву також натріть.

3. Змішайте картоплю, кабачки, моркву, посоліть, поперчіть. Додайте подрібнену зелень, борошно і ретельно вимішайте.

4. Зробіть котлети, обваляйте в сухарях і обсмажте на розігрітій олії або запечіть в розігрітій до 180°C духовці до готовності.

Кабачкові котлети з фаршем

Інгредієнти:

  • кабачки – 300 г;
  • фарш – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування

1. Натріть кабачки за допомогою великої терки і відіжміть з них сік. З’єднайте з фаршем, яйцем, борошном, посоліть, поперчіть і перемішайте.

2. Сформуйте котлети, викладіть на деко з пергаментом і відправте запікатися в розігріту до 180°C духовку на 30-40 хвилин. Або обсмажте котлети на розігрітій сковороді з олією.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сосиски в тісті вдома»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо