В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Кабачковий торт з помідорами та сиром».
Торт із кабачка – чудове рішення, коли хочеться оригінального, смачного, але водночас легкого. Цей рецепт підходить любителям ситно перекусити без уважного перерахунку калорій. Все, що знадобиться — простий набір продуктів і трохи терпіння.
«Кабачковий торт з помідорами та сиром» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Кабачки – 1 кг.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 6 ст.л.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Сода – 1,5 ч.л.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердих сортів – 300 г
- Майонез – 200 мл
- Часник – 5 зубчиків
- Чорний мелений перець – за смаком
- Пучок кропу або петрушки
Спосіб приготування
1. Натерти кабачки на грубій тертці. Якщо овочі молоді, то очищати шкірку не потрібно.
2. Посолити їх і дати настоятися 15-20 хвилин для виділення соку.
3. Після того, як сік виділився, віджати кабачки.
4. Додати в кабачкову масу борошно, яйця і гашену соду, поперчити.
5. Перемішати всі інгредієнти, додати ще солі.
6. Акуратно викласти одним шаром частину кабачкової маси на розпечену сковороду, обсмажити з обох сторін. Олії не повинно бути багато, інакше страва вийде жирно.
7. Таким же чином досмажити решту суміші, повинно вийти чотири овочевих млинців.
8. Готуємо начинку. У майонез видавлюється часник, соус акуратно перемішується до зникнення грудок.
9. Обмазати кожен млинець майонезом.
10. Тонко порізати помідори та викласти їх на соус.
11. Посипати верх коржів кропом. Натерти сир на кожен млинець.
Верхній корж можна прикрасити тертими жовтками яєць і гілочками петрушки. Поставте торт для просочення в холодильник мінімум на 2 години.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Празький» – цікава альтернатива класичному «Олів’є»
Головні новини України – ТУТ.