Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Капуста у клярі»

Рецепт дня: «Капуста у клярі»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Капуста у клярі».

Це страва, де шматочки капусти обсмажуються у клярі до золотистої, хрусткої скоринки, стаючи ароматною закускою чи гарніром.

«Капуста у клярі» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Капуста – 1 качан
  • Газована вода – 100 мл
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком

Рецепт дня: «Капуста у клярі»

Спосіб приготування

1. Спочатку треба приготувати капусту способом бланширування. Є два варіанти: можна повнстю опустити качан в окроп, поступово знімаючи верхнє листя. А можна зняти листя і покласти їх в киплячу воду. Потім капусту треба охолодити.

2. Нарізати капусту квадратиками, обрізати основу листя і тонкий рваний край. Скласти квадратики стопкою в 2-3 листки. Тому що один шар буде дуже тонко.

3. Приготування кляру. Змішуємо яйця, борошно, сметану, газовану воду (можна звичайну), сіль та перець. Інгредієнти треба коригувати, дивлячись на густину кляру. Можна додавати спеції за смаком.

4. Стопки капусти занурити у кляр так, щоб добре змочити з усіх боків. Викласти на добре розігріту з олією сковороду. Смажити з двох сторін до рум’яної скоринки.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рис з овочами на сковороді»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо