В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Капустяний суп із квасолею».Він надзвичайно смачний, поживний і легкий.
Також страва корисна для травлення, насичує, але не обтяжує, допомагає урізноманітнити щоденне меню та чудово підходить і для вегетаріанців, і для тих, хто просто хоче зменшити кількість м’яса у раціоні.
Фудблогер Tom Walton розповів, як приготувати такий овочевий суп.
«Капустяний суп із квасолею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля порей (або звичайна) – 1 шт.
- Білокачанна капуста – ½ качана
- Часник – 3 зубчики
- Насівння кмину (або коріандру) – 1 ст.л.
- Овочевий бульйон – 1,2 л
- Біла квасоля – 1 банка (400 г)
- Лимон – 1 шт.
- Свіжий кріп
- Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування
1. У великій каструлі розігрійте олію, додайте картоплю з дрібкою солі. Пасеруйте 1 хв.
2. Додайте цибулю-порей, капусту та часник. Готуйте ще 5 хв, поки овочі трохи розм’якнуть.
3. Додайте кмин, перемішайте, щоб розкрити аромат спецій.
4. Влийте овочевий бульйон, доведіть до легкого кипіння та варіть 10 хв.
5. Додайте квасолю, лимонну цедру та кріп. Прогрійте суп ще 2–3 хв.
6. Перед подачею подайте до столу шматочки лимона, щоб кожен міг додати сік до свого смаку.
Можливі варіації супу
1. З куркою. Додайте відварене куряче філе чи шматочки запеченої курки, так суп стане ще поживнішим.
2. З рибою. У бульйон можна вкинути шматки тріски чи судака та проварити їх одразу у супі.
3. З іншими бобовими. Спробуйте замінити білу квасолю на нут або червону сочевицю.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат зі свіжого гарбуза з капустою»





