В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Капустяники». Вони нагадують оладки, або овочеві котлети. Страва недорога і проста в приготуванні. Капустяники виходять дуже соковитими, трохи хрусткими та ніжними.
Їх можна наготувати про запас, вони будуть смачними коли їх розігріти і наступного дня. Такі овочеві котлети можуть бути як гарніром до риби чи м’яса, так і основною стравою, для легкого обіду, вечері чи навіть сніданку.
«Капустяники» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- Молода капуста – 500 г;
- Сіль – 1 ч.л.;
- Гранульований часник – 1 ч. л.;
- Яйце – 3 шт.;
- Сметана 15% – 3 ст. л.;
- Борошно – 40 г;
- Картопляний крохмаль – 20 г.
Для соусу:
- Сметана 15% – 200 г;
- Гранульований часник – 1 ч. л.;
- Сушена цибуляч – 1 ч. л.;
- зелена цибуля.
Спосіб приготування
1. Капусту тонко нашаткуйте, складіть у глибоку миску, посоліть, посипте часником і добре помніть, щоб виділився сік. Залиште на 10 хвилин. Можна цього не робити, але формувати та смажити капустяники буде важче. Так капуста стає м’якшою та смачнішою.
2. В окремій мисці змішайте яйця, борошно, крохмаль і сметану.
3. Перекладіть в миску з тістом капусту і ретельно перемішайте все разом.
4. У великій сковорідці розігрійте рослинну олію. І смажте капустяники. Слідкуйте, щоб вони підсмажувалися, але не горіли. Тож виставте помірний вогонь.
5. Смажте спочатку з одного боку, потім з іншого.
6. Поки оладки смажаться, змішайте всі інгредієнти для соусу, крім цибулі.
7. Під час подачі на кожен капустяник викладіть трохи соусу і посипте зеленою цибулею. Часник можна використовувати як гранульований, так і свіжий, пропущений через прес.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею» – неймовірно смачні і ніжні
Головні новини України – ТУТ.