Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Картопля по-австрійськи»

Рецепт дня: «Картопля по-австрійськи»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопля по-австрійськи».

Називається така страва Röstkartoffeln, що дослівно означає «смажена картопля», але смажать її в Австрії особливо.

Спочатку відварюють, а потім подрібнену рум’янять з цибулею. Важливо також окремо обсмажити цибулю і перекласти її зі сковороди на чистий посуд.

Правильність приготування гарантує отримання смачної і ситної страви.

«Картопля по-австрійськи» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Картопля – 5 середніх шт..
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 80 мл
  • Сіль – до смаку
  • Зелена цибуля – для посипання

Рецепт дня: «Картопля по-австрійськи»

Спосіб приготуваання

1. Добре промиту картоплю помісти в каструлю, залити доверху водою й відварити на середньому вогні, у шкірці до готовності.

2. Картоплю відцідити, остудити, почистити й натерти на крупній тертці.

3. У великій сковорідці, на середньому вогні, розігріти половину олії. Додати цибулю, посолити до смаку й смажити, помішуючи, доки цибуля зм’якне й почне золотавіти.

4. Цибулю перекласти у чисту тарілку й у сковорідку влити решту олії. Коли олія розігріється, додати картоплю й посолити її. Збільшити вогонь, не до максимуму, але трішки більше середнього й рум’янити картоплю, час від часу помішуючи.

5. Коли картопля добре підрум’яниться, повернути цибулю у сковорідку й смажити усе разом ще 3-5 хвилин.

6. Зняти картоплю з вогню, перекласти у тарілку, посипати зеленою цибулькою й подавати.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рис з овочами на сковороді»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо