В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопля по-австрійськи».
Називається така страва Röstkartoffeln, що дослівно означає «смажена картопля», але смажать її в Австрії особливо.
Спочатку відварюють, а потім подрібнену рум’янять з цибулею. Важливо також окремо обсмажити цибулю і перекласти її зі сковороди на чистий посуд.
Правильність приготування гарантує отримання смачної і ситної страви.
«Картопля по-австрійськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Картопля – 5 середніх шт..
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – 80 мл
- Сіль – до смаку
- Зелена цибуля – для посипання

Спосіб приготуваання
1. Добре промиту картоплю помісти в каструлю, залити доверху водою й відварити на середньому вогні, у шкірці до готовності.
2. Картоплю відцідити, остудити, почистити й натерти на крупній тертці.
3. У великій сковорідці, на середньому вогні, розігріти половину олії. Додати цибулю, посолити до смаку й смажити, помішуючи, доки цибуля зм’якне й почне золотавіти.
4. Цибулю перекласти у чисту тарілку й у сковорідку влити решту олії. Коли олія розігріється, додати картоплю й посолити її. Збільшити вогонь, не до максимуму, але трішки більше середнього й рум’янити картоплю, час від часу помішуючи.
5. Коли картопля добре підрум’яниться, повернути цибулю у сковорідку й смажити усе разом ще 3-5 хвилин.
6. Зняти картоплю з вогню, перекласти у тарілку, посипати зеленою цибулькою й подавати.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рис з овочами на сковороді»
Головні новини України – ТУТ.





