У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопля в горщиках з м’ясом і грибами». Це чудове блюдо для тих, хто хоче насолодитися соковитою і ароматною комбінованою вечерею.
Страва універсальна і сподобається всім, адже рецепт не складний, а смак просто чудовий.
Для її приготування знадобляться такі інгредієнти: картопля, м’ясо, гриби, цибуля, морква, сметана, зелень, вода, спеції.
Картопля в горщиках з м’ясом і грибами – рецепт приготування
Інгредієнти
(на 4 горщики)
- Свинячі ребра або свинина – 400 г;
- Свіжі гриби (печериці, опеньки або інші на ваш вибір) – 300 г;
- Картопля (середня) – 8 шт;
- Цибуля – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Курячий або овочевий бульйон (або просто вода) – 100 мл;
- Рослинна олія – 6 ст. л.;
- Сіль, перець, лавровий лист – за смаком;
- Свіжа зелень (петрушка або кріп) для прикраси.
Спосіб приготування
1. Підготуйте свинячі реберця або свинину, порізавши їх на порції. Посоліть і поперчіть за смаком.
2. Гриби вимийте, очистіть навколо ніжок і наріжте тонкими скибочками.
3. Картоплю очистіть і наріжте кубиками або часточками. Цибулину дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.
4. Нагрійте рослинне масло на сковороді на середньому вогні. Додайте свинячі реберця і обсмажуйте їх до золотистої скоринки з усіх боків.
5. Пропасажуйте цибулю і моркву, періодично помішуючи, протягом 5-7 хвилин.
6. Картопля обсмажте на невеликій кількості масла, в процесі посоліть.
7. Злегка обсмажте гриби на сковороді майже без олії, 2-3 хвилини.
Можна обсмажувати м’ясо і картоплю одночасно в двох сковорідках, щоб удвічі скоротити час на підготовку.
8. Викладіть на дно горщика картоплю, потім реберця, гриби і зажарку.
9. Додайте в горщики по одному лавровому листу, 1/2 зубчики часнику, за бажанням – перець горошком, по одній горошині запашного перцю.
10. Влийте гарячий курячий або овочевий бульйон, або просто залийте окропом.
11 Закрийте горщики кришками і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо ставите горщики на решітку, поставте під неї деко. Тушкуйте 1 годину.
12. Картопля в горщиках з грибами і м’ясом готова. Подавайте гарячою, посипавши свіжою зеленню.
Смачного!
М’ясо можна замінити птицею. наприклад курячим філе або стегнами. Приготування такої страви, як картопля з куркою в горщиках, робіть за цим же покроковим рецептом, але перед обсмаженням стегон зніміть з них шкірку.
Картопля в горщиках з куркою нічого не втратить, якщо виключити зі списку інгредієнтів гриби.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з рибними фрикадельками»
Головні новини України – ТУТ.