Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Картопля в горщиках з м’ясом і грибами»

Рецепт дня: «Картопля в горщиках з м’ясом і грибами»

У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопля в горщиках з м’ясом і грибами». Це чудове блюдо для тих, хто хоче насолодитися соковитою і ароматною комбінованою вечерею.

Страва універсальна і сподобається всім, адже рецепт не складний, а смак просто чудовий.

Для її приготування знадобляться такі інгредієнти: картопля, м’ясо, гриби, цибуля, морква, сметана, зелень, вода, спеції.

Картопля в горщиках з м’ясом і грибами – рецепт приготування

Інгредієнти

(на 4 горщики)

  • Свинячі ребра або свинина – 400 г;
  • Свіжі гриби (печериці, опеньки або інші на ваш вибір) – 300 г;
  • Картопля (середня) – 8 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Курячий або овочевий бульйон (або просто вода) – 100 мл;
  • Рослинна олія – 6 ст. л.;
  • Сіль, перець, лавровий лист – за смаком;
  • Свіжа зелень (петрушка або кріп) для прикраси.

Рецепт дня: «Картопля в горщиках з м'ясом і грибами»

Спосіб приготування

1. Підготуйте свинячі реберця або свинину, порізавши їх на порції. Посоліть і поперчіть за смаком.

2. Гриби вимийте, очистіть навколо ніжок і наріжте тонкими скибочками.

3. Картоплю очистіть і наріжте кубиками або часточками.  Цибулину дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.

4. Нагрійте рослинне масло на сковороді на середньому вогні. Додайте свинячі реберця і обсмажуйте їх до золотистої скоринки з усіх боків.

5. Пропасажуйте цибулю і моркву, періодично помішуючи, протягом 5-7 хвилин.

6. Картопля обсмажте на невеликій кількості масла, в процесі посоліть.

7. Злегка обсмажте гриби на сковороді майже без олії, 2-3 хвилини.

Можна обсмажувати м’ясо і картоплю одночасно в двох сковорідках, щоб удвічі скоротити час на підготовку.

8. Викладіть на дно горщика картоплю, потім реберця, гриби і зажарку.

9. Додайте в горщики по одному лавровому листу, 1/2 зубчики часнику, за бажанням – перець горошком, по одній горошині запашного перцю.

10. Влийте гарячий курячий або овочевий бульйон, або просто залийте окропом.

11 Закрийте горщики кришками і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо ставите горщики на решітку, поставте під неї деко. Тушкуйте 1 годину.

12. Картопля в горщиках з грибами і м’ясом готова. Подавайте гарячою, посипавши свіжою зеленню.

Смачного!

М’ясо можна замінити птицею. наприклад курячим філе або стегнами. Приготування такої страви, як картопля з куркою в горщиках, робіть за цим же покроковим рецептом, але перед обсмаженням стегон зніміть з них шкірку.

Картопля в горщиках з куркою нічого не втратить, якщо виключити зі списку інгредієнтів гриби.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з рибними фрикадельками»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо