В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопля з цибулею та салом у фользі».
Вона бюджетна, ситна та ароматна. Готують таку картоплю шляхом запікання нарізаних інгредієнтів у фользі на вугіллі або в духовці до готовності. Цей спосіб приготування зберігає соковитість картоплі та надає їй насиченого смаку завдяки салу та цибулі, а фольга допомагає створити ефект «пароварки».
«Картопля з цибулею та салом у фользі» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Свиняче сало – 120 г
- Сіль – за смаком
- Улюблені спеції – за смаком
Спосіб приготування
1. Картоплю помити та почистити. Очищений лук нарізати товстими кружальцями. Свиняче сало порубати тонкими платівками. Зрізати з нього шкірку.
2. Кожну картопляну бульбу розрізати рівно навпіл. На одну половинку овочів викласти шматочок сала, на іншу – цибулинний кружечок. З’єднати частини. Зверху натерти сіллю та улюбленими спеціями. Кожну заготовку загорнути у фольгу (блискучою стороною назовні).
3. Розігріти духовку до 180-190 градусів. Перемістити до неї картоплю у фользі. Запікати 60-70 хвилин до м’якості овочів. Щоб визначити готовність страви, картоплю зручно проколювати зубочисткою.
4. Готові овочі розділити навпіл і трохи розкрити, не знімаючи блискуче покриття. У кишені можна додати свою улюблену начинку – сметану з часником, майонез, вершкове масло із зеленню та будь-які інші.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп з капустою»
Головні новини України – ТУТ.