В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопляні човники з начинкою».
Картопля – універсальний інгредієнт, який завжди є в наявності. Вона легко стає основою для безлічі смачних страв. Однію з них є апетитні картопляні човники з ніжною курячою начинкою, ароматними спеціями та розплавленим сиром.
Ця страва однаково добре підійде як для щоденного обіду, так і для святкового столу.
«Картопляні човники з начинкою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Картопля – 5 шт.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Грудка куряча – 300 г
- Перець – 2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ч.л.
- Сіль, чебрець, перець чилі – за смаком
- Сир чедер
Спосіб приготування
1. Очистьте картоплю та відваріть у підсоленій воді до готовності.
2. Після цього злийте воду, додайте до гарячої картоплі вершкове масло, сіль і подрібнений кріп.
3. Ретельно розімніть картоплю до утворення однорідної маси.
4. Наріжте курячу грудку невеликими кубиками.
5. На пательні розігрійте невелику кількість олії. Обсмажте курку до появи золотистого кольору.
6. Додайте до курятини дрібно нарізану цибулю, перець і помідор. Продовжуйте тушкувати, доки овочі не стануть м’якими.
7. Додайте до суміші томатну пасту, трохи води та спеції (чебрець, перець чилі, сіль). Тушкуйте ще 5 хвилин, після чого зніміть з вогню та залиште остигати.
8. Візьміть порцію картопляного пюре і сформуйте з нього невеликий “човник” або кошик.
9. Викладіть у кожен човник трохи курячого соте, а зверху щедро посипте тертим чедером.
10. Викладіть картопляні човники до форми для запікання.
11. Поставте до розігрітої до 200°C духовки на 30 хвилин. За цей час сир має розплавитися та покритися апетитною скоринкою.
12. Подавати картопляні човники можна гарячими, прикрасивши свіжою зеленню. За бажанням додайте до страви соус на основі сметани чи натурального йогурту.
Порада: Якщо у вас немає часу на формування човників, можна викласти картопляне пюре до жаростійкої форми, розподілити зверху начинку з курки, засипати чедером і запекти. Після приготування наріжте страву порційними шматками.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Копійочка»
Головні новини України – ТУТ.