В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопляний рулет із бужениною та сиром». Він має ефектний вигляд, але готується напрочуд легко.
Це ідеальна комбінація ніжної картоплі, ароматної буженини і тягучого сиру.
Він смакує в теплому і холодному вигляді. Страва підійде як для святкового столу, так і для затишної вечері.
Рецепт приготування на сторінці foodblog_kristi.
«Картопляний рулет із бужениною та сиром» – рецепт приготування
Інгредієнти
- картопля — 600 г (4–5 шт.)
- яйця — 3 шт.
- сир — 100 г
- сіль
- перець
- сушений часник
- паприка
Для начинки
- буженина, шинка чи ковбаса — 250 г
- сир — 120 г
- Соус сацебелі — 2–3 ст. л.

Спосіб приготування
1. Картоплю очистьте та натріть на крупній тертці. Додайте яйця, натертий сир, сіль і спеції, ретельно перемішайте.
2. Перелийте картопляну масу на деко, застелене пергаментом.
3. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 30–35 хв.
4. Дайте коржу трохи охолонути та обережно від’єднайте його від пергаменту.
5. Змастіть основу соусом сацебелі, але залиште 1–2 см до краю.
6. Викладіть буженину та сир, а потім акуратно загорніть у рулет.
7. Перекладіть рулет на деко та запікайте ще 10–15 хв, щоб сир розплавився, а верх став золотистим.
Цей рулет легко нарізати на порції, тому він чудово підходить для вечірок, пікніків чи перекушувань у будні. Він поєднує ситість, смак і домашній затишок та має святковий вигляд.
Смачного!
Можливо, вам також буе цікаво: Рецепт дня: «Соковиті курячі «бомбочки» з начинкою»





