В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопляний салат з беконом та сметаною». Салат можна подавати до столу як самостійну страву чи гарнір до м’яса або риби
Страва має пікантний смак і дуже ситна. Її збалансований смак з пікантною лимонною ноткою стане для вас справжнім відкриттям!
«Картопляний салат з беконом та сметаною» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Картопля – 700 г
- Сметана – 4 ст. л.
- Бекон – 6 слайсів
- Олія оливкова – 6 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Зелена цибуля – пучок
- Морська сіль – за смаком
- Перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Чистимо та миємо картоплю, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо до готовності.
2. Доки вариться картопля, приготуємо заправку. У глибокій мисці змішуємо оливкову олію з лимонним соком. Щойно картопля буде готова, зливаємо воду. Перекладаємо картоплю у тарілку та додаємо заправку. Посипаємо морською сіллю та чорним меленим перцем.
3. Сковорідку з товстим дном ставимо на вогонь, виливаємо невелику кількість оливкової олії, викладаємо бекон. Смажимо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викладаємо готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
4. До картоплі додаємо сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викладаємо бекон та подаємо страву до столу.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані кабачки» – приготування в духовці, мультиварці та на сковороді
Головні новини України – ТУТ