Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Картопляний салат зі сметаною та беконом»

Рецепт дня: «Картопляний салат зі сметаною та беконом»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Картопляний салат зі сметаною та беконом».

Картоплю можна використовувати не лише для приготування традиційних страв. З неї можна приготувати пікантний і ситний салат із скибочками підсмаженого бекону.

Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву чи гарнір до м’яса або риби.

«Картопляний салат зі сметаною та беконом» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Картопля – 700 г
  • Сметана 21% – 4 ст.л.
  • Бекон – 6 слайсів
  • Олія оливкова – 6 ст.л.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Зелена цибуля – пучок
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт дня: «Картопляний салат зі сметаною та беконом»

Спосіб приготування

1. Почистити та вимити картоплю, перекласти в каструлю, залити водою та відварити до готовності.

2. Доки вариться картопля, приготувати заправку. У глибокій мисці змішати оливкову олію з лимонним соком. Щойно картопля буде готова, злити воду. Перекласти картоплю у тарілку та додати заправку. Посипати сіллю та чорним меленим перцем.

3. Сковорідку з товстим дном поставити на вогонь, вилити невелику кількість оливкової олії, викласти бекон. Смажити на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викласти готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

4. До картоплі додаєти сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викласти бекон та подати страву до столу.

Салат краще смакувати теплим, адже так він віддає максимум смаку та аромату.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сінабони» – ароматні булочки з корицею

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу